Drugi o nama

02.01.2023

Regionalna TV postaja Kanal Ri snimila je i emitirala emisiju Od mora do gorja posvećenu Adventu 2022 u Viškovu. Emisiju možete pogledati na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=nlMO-W5XvZA

 

 

Regionalna TV postaja Kanal Ri emitirala je 25. studenog 2022. godine emisiju posvećenu kapitalnim infrastrukturnim projektima koji se trenutno realiziraju u Viškovu. Emisiju možete pogledati na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=XMR_wWx7uTs

 

18.12.2022

Internetski medij DaiBau International d.o.o. pokrenuo je projekt “Hrvatske arhitektonske znamenitosti” radi promocije turističkih znamenitosti općina s ciljem prezentacije njihovih arhitektonskih, kulturnih i turističkih znamenitosti te je, u suradnji s Općinom Viškovo i Turističkom zajednicom općine Viškovo, e-časopis eMajstor objavio članak „Općina Viškovo: očuvanje tradicije i ostavštine predaka" koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://www.emajstor.hr/clanak/624/opcina_viskovo_ocuvanje_tradicije_i_o...

 

Regionalna TV postaja Kanal Ri emitirala je 2. prosinca 2022. godine emisiju posvećenu dvama hvalevrijednim projektima koji se u cijelosti financiraju bespovratnim EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu „Podrška djeci s teškoćama u razvoju, problemima u ponašanju te djeci slabijeg socijalno – ekonomskog statusa – Za sretnije djetinjstvo“ te "Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga".

Regionalna TV postaja Kanal Ri emitirala je 30. rujna 2022. godine emisiju posvećenu Matejni 2022. Emisija je dostupna na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=d2KfH9OIzcU

 

14.10.2020

Regionalna TV postaja Kanal Ri emitirala je emisiju Od mora do gorja posvećenu Kući halubajskega zvončara. Riječ je o jedinom novom objektu koji će se graditi u sklopu projekta Povežimo se baštinom u kojem se gradovima i općinama koji čine Urbanu aglomeraciju Rijeka putem ITU mehanizma dodjeljuje 36,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava.

21.05.2018

Regionalna televizija Kanal Ri emitirala je emisiju "Od mora do gorja" s temom održavanja manifestacije Majevica-fešta od mladega leta, te predstavljanja kuharice pod nazivom Bokunić užanci u kojoj su predstavljeni recepti i kuharski savjeti s autohtonim namirnicama i načinima pripreme svojstvenim našem području. 

Emisiju posvećenu Majevici i predstavljanju knjige Bokunić užanci možete pogledati ovdje.

Regionalna televizija Kanal RI, dana 14.travnja 2017. godine emitirala je emisiju „Od mora do gorja“ s temom zaštite okoliša na području općine.
 

Regionalna televizija Kanal Ri emitirala je emisiju "Od mora do gorja" s temom događanja povodom proslave 25. obljetnice Općine Viškovo.

U petak, 13. travnja 2018. godine, u Domu hrvatskih branitelja održana je svečanost povodom Dana Općine Viškovo. Uz brojne uzvanike, članove udruga i mještane proslavljen je 25. rođendan Općine Viškovo.

 
Povodom proslave Dana Općine Viškovo, brojne udruge pripremile su zanimljive programe i za male i za velike mještane i posjetitelje u trajanju od 09. do 22. travnja 2018. godine.

Regionalna televizija Kanal RI, dana 30. ožujka 2018. godine emitirala je emisiju „Od mora do gorja“ s temom šetnica i biciklističkih staza na području Viškova.

Pješačke i biciklističke staze na području općine Viškovo kontinuirano se održavaju i uređuju, ali s minimalnim intervencijama u prostor kako bi se očuvala vrijednost netaknute prirode. Također u pripremi je i projekt adrenalinskog parka te kamp odmorišta koji će svakako obogatiti mogućnosti i aktivnosti za rekreativce i posjetitelje.

Regionalna televizija Kanal RI, dana 24. veljače 2018. godine emitirala je emisiju „Od mora do gorja“ s temom jedinstvenog narodnog običaja, zvončara.
 
Regionalna televizija Kanal RI, dana 26. siječnja 2018. godine emitirala je emisiju „Od mora do gorja“ s temom Karnevalskih događanja.

Halubajski karneval održava se od 1999. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala. Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 18 godina iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. U 2018. godini održao se 19. Halubajski karneval.

Regionalna televizija Kanal RI, dana 12. svibnja 2017. godine emitirala je emisiju "Od mora do gorja" s temom cestovna i pješačka infrastruktura u Općini Viškovo.

Tijekom nekoliko mjeseci u 2009. godini GONG i Udruga gradova provodili su istraživanje LOTUS (Lokalna, Odgovorna, Transparentna Uprava i Samouprava) kojem je cilj bio utvrditi razinu transparentnosti u svih 556 jedinica lokalne samouprave (u svim gradovima i općinama). Na temelju rezultata istraživanja samo 18% jedinica lokalne samouprave zadovoljava kriterije transparentnosti, otvorenosti i odgovornosti u svome radu.

U dnevnim novinama Novi list, u nedjelju 9. travnja 2017. godine objavljen je članak pod nazivom "Recept s Viškova: četvrtina proračuna za djecu i mlade", a vezano uz nagli porast stanovništva u posljednih 25 godina. 
Regionalna televizija Kanal RI, dana 10. ožujka 2017. godine emitirala je emisiju "Od mora do gorja" s temom važnost sporta u Općini Viškovo.
 
Regionalna televizija Kanal RI, dana 10. veljače 2017. godine emitirala je emisiju  "Od mora do gorja" s temom razvoja poduzetništva u Općini Viškovo.
Na stranicama dnevnog lista Slobodna Dalmacija, 6. listopada 2016. godine objavljen je članak o gradovima i općinama s najviše poduzetnika i najvećim gospodarskim rastom.
 
Prema podacima koje je objavila Fina, najviše gubitaša ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok se Viškovo ističe kao rekorder u broju poduzetnika, ali i pozitivnoj bilanci. 
Na internetskim stranicama Novoga lista objavljen je članak o podacima koji će najviše zanimati roditelje i njihove školarce. Naime, prava koja se mogu ostvarivati u pojedinim jedinicama lokalne samouprave itekako olakšavaju svakom kućanstvu sa školarcem početak iduće školske godine.
Portal h-alter.org u članku pod nazivom „Transparentnost s figama u džepu“, obrazlažući problematiku primjene zakonodavnih propisa u praksi, bavi se temom prava na pristup informacija i transparentnosti tijela javne uprave uopće.  U tom kontekstu, Općina Viškovo se spominje kao jedan od svijetlih primjera u smislu otvaranja rada prema javnosti, odnosno transparentnosti rada.

Više

  • 1
  • -
  • 2
Pretplati se na Drugi o nama