Manifestacije

05.04.2024

Povodom Dana Općine Viškovo koji se obilježava 15. travnja, udruge i ustanove koje djeluju na području Viškova pripremile su raznovrstan program koji će se održavati od 8. do 20. travnja ove godine.

Program počinje u ponedjeljak 8. travnja u Dječjem vrtiću Viškovo u kojem će od ponedjeljka do srijede gostovati dvije stručnjakinje iz Šumarskog instituta iz Ljubljane koje će za djecu i odrasle održati predavanja i radionice kako bi senzibilizirale i educirale odgojno – obrazovne stručnjake o šumskoj pedagogiji i metodama rada s djecom u prirodi. Riječ je o aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta „Učenje na otvorenom za sve!“

Dječji vrtić Viškovo organizirao je u razdoblju od 8. do 20. travnja prikupljanje potrepština za Azil za nezbrinute životinje Društva za zaštitu životinja Rijeka. U sklopu ove akcije u vrtiću se prikupljaju prvenstveno hrana, ali i deke, vodilice, ogrlice i ostala oprema za potrebe Azila. Lijepu akciju Dječji vrtić Viškovo priprema i za ponedjeljak 15. travnja kada se za svu zainteresiranu djecu u vremenu od 16:00 do 18:00 sati u vrtiću održava akcija razmjene igračaka uz pravilo da se uz svaku predanu igračku može uzeti neka druga. Dan kasnije predškolske skupine Dječjeg vrtića dijelit će prigodne eko poruke u Viškovu.

Svoj program u sklopu Dana Općine već tradicionalno pripremio je i Dječji vrtić Zvončica koji je za subotu 13. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Matej s početkom u 16:00 sati organizirao 16. sportske igre na kojima mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca.

Dječji vrtić Loptica pak u četvrtak 11. travnja u Domu hrvatskih branitelja organizira program pod nazivom „Terapeutska priča – Tvrdoglavo mače“ kada će se čitati priča, glumiti, gledati film i održati likovna radionica. Početak je zakazan za 18:00 sati, a mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca. Dani Općine Viškovo ne mogu proći ni bez mažoretkinja. Halubajske mažoretkinje za utorak 16. travnja pripremaju Plesni dan Općine uz nastup mažoretkinja i mađioničara. Program se održava na platou ispred Doma hrvatskih branitelja, a mogu sudjelovati svi zainteresirani. Udruga Halubajke pak u četvrtak 18. travnja organizira Dječju plesnu radionicu koja se za svu zainteresiranu djecu održava u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 18:00 sati.

Svoj program ima i Udruga umirovljenika Viškovo koja u Domu hrvatskih branitelja  u subotu 13. travnja organizira sportske susrete umirovljenika općine Viškovo. Istog dana, u subotu 13. travnja Turistička zajednice općine Viškovo organizira Zelenu čistku – akciju čišćenja divljih odlagališta otpada koja počinje u 9:00 sati okupljanjem na parkiralištu Milihovo. Nakon okupljanja, volonteri će se rasporediti na lokacije, a nakon akcije za sudionike je osigurana okrjepa. Prijave se zaprimaju do srijede 10. travnja putem maila info@tz-viskovo.hr ili telefona 051/257-591.

U sportskom segmentu ovogodišnjih Dana Općine, Šahovski klub Viškovo u Osnovnoj školi Sveti Matej u petak 12. travnja s početkom u 18:00 sati organizira šahovski turnir otvorenog tipa, a dan kasnije u subotu 13. travnja u 17:00 sati Pikado klub Nevera u klupskim prostorima u Marinićima organizira turnir u elektronskom pikadu. U nedjelju 14. travnja Delavska katedra Ustanove Ivan Matetić Ronjgov na prostoru iza Osnovne škole organizira tradicionalno natjecanje u kopanju za muškarce i sadnji za žene. U obilježavanje Dana Općine Viškovo uključila se i Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora pa se u ponedjeljak 15. travnja u središnjem objektu u Marinićima u 19:00 sati otvara izložba radova u akrilu Slavice Štimac „Priroda u mom oku“. Posljednji dan ovogodišnji Dana Općine Viškovo je subota 20. travnja kada Planinarsko društvo Viškovo organizira šetnju oko kalića uz okupljanje na parkiralištu Milihovo u 9:00 ujutro. Subotnja večer 20. travnja rezervirana je za tradicionalni program „Lijepom Našom“ u organizaciju Kulturno-umjetničkog društva Izvor Viškovo. 

PROGRAM

17.01.2024

Viškovo odbrojava sitno do početka najveselijeg doba u godini koje donosi dobro poznata pusna zbivanja, maškarani šušur i odlično raspoloženje. Uvod u peto godišnje doba najavljuje Antonja, 17. siječnja. Tradicionalnim okupljanjem na Brege, ispred crkve sv. Mateja u 18:00 sati, Meštrica Mića Maja preuzeti će općinski ključ te će se podignuti pust, krivac za sve nevolje u protekloj godini. Uz taktove Limene glazbe Marinići  Viškovo će zakoračiti u maškarano ludilo i vladavinu maškara. Zabava i 'službeno' može početi!

Pravo natjecanje u maštovitosti i originalnosti slijedi u subotu, 20. siječnja uz 13. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnije 2024. Dugogodišnje natjecanje u organizaciji autokluba „RI autosport“ svakako upotpunjuje maškarana događanja, a zahvaljujući sudionicima iz Italije i Slovenije poprima i međunarodni karakter. Startom na parkiralištu Milihovo u 9:40 ljubitelji maškara i oktana ispratiti će šarena i originalna vozila na dva, četiri ili više kotača na njihovom putu prema Kastvu, Matuljima i Opatiji.

Noćno izdanje 23. Halubajskog karnevala donosi u Viškovo ludu maškaranu povorku. U subotu, 20. siječnja u 17:00 sati Viškovom će prodefilirati halubajske morske vile, kralji i kraljice, indijanci, črno-beli svet, mići pralubajci, lude 70-e, črno – beli svet i mnoge druge tradicionalne maske, ali i maštovite kreacije karnevalskih grupa iz Viškova, Primorsko-goranske i Istarske županije te Slovenije. Centar zabave postaje šator na parkiralištu Milihovo gdje sve očekuje zabava uz Grooverse i Trio Vox.  Tradicija se voli od malih nogu, stoga vrijedi posjetiti 18. Smotru mićeh zvončari pul Marčeji koja će započeti u nedjelju, 21. siječnja u 10:00 sati ispred Stare škole Marčelji.

Dio rado posjećenih halubajskih pusnih događanja zasigurno je i Maškarani ženski boćarski turnir koji ove godine dolazi u dvadesetom izdanju. U petak, 26. siječnja u 18:00 sati u boćarskom klubu Marinići snage će odmjeriti boćarske ekipe iz Viškova i okolice. Zabave i šušura neće nedostajati, a za nezaboravan veseli glazbeni ugođaj pobrinuti će se Limena glazba Marinići.

Ljubitelje pikada očekuje pusni turnir u pikadu koji će se održati u prostorijama Pikado kluba Nevera u subotu, 27. siječnja u 17:00 sati. Druženje, ples i zabava pod maskama očekuje i najmlađe zahvaljujući dječjim vrtićima Loptica i Zvončica. Na maškarano druženje za djecu, roditelje i djelatnice poziva DV Zvončica u subotu, 27. siječnja u 16:00 sati u Domu hrvatskih branitelja. Maškarani dječji tanac u veseloj glazbenoj atmosferi i pratnju animatora održati će se u subotu, 03. veljače u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 16:00 sati.  Šušura i veselja definitivno neće nedostajati na tradicionalnom pusnom koncertu Limene glazbe Marinići.  U petak, 02. veljače s početkom u 20:00 sati u Domu Marinići Limena glazba donijeti će obilje smijeha i dobre glazbe.

Trodnevno finale ovogodišnjeg Pusta počinje 11. veljače na Pusnu nedeju kada svoju dugogodišnju tradiciju nastavljaju Halubajski zvončari. Obahajat će svoj zavičaj u nedjelju, nedjelju, ponedjeljak te konačno i u utorak na sam Pust. Mještanima i posjetiteljima  Kastavštine i Halubja trodnevno obahajanje pružit će nezaboravan doživljaj kojeg je i UNESCO uvrstio na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta. Vrhunac pusnih događanja posjetitelje očekuje 13. veljače paljenjem pusta na Brega gdje će biti održano i izvlačenje vele zvončarske tombole koja, kao i uvijek, donosi vrijedne nagrade. Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje pripremiti će humanitarnu akciju na kojoj će se posjetitelji moći okrijepiti posjetitelje u iščekivanju dolaska Halubajskih zvončara.

Pozivamo vas na maškaranu zabavu u Viškovo – dođite, zabavite se, plešite, pjevajte i uživajte!

PROGRAM

Živio pust!

 

05.05.2023

Štorija od kraja i običaji

Doživite pravu feštu po starinski u nedjelju, 07. svibnja na parkiralištu Milihovo s početkom u 14. 00 sati. Očekuje Vas bogata gastronomska ponuda, sajam eko proizvoda i suvenira uz posebne goste, starinske igre i brojne aktivnosti.

16.01.2023

Početak 2023. godine u Viškovo donosi peto godišnje doba i dobro poznata događanja u kojima mogu uživati sve generacije.  Najveselije godišnje doba obilovati će dobrom zabavom, a nastaviti će se i tradicija njegovanja pusnih običaja koja je neizostavan dio tradicije Općine Viškovo.

09.10.2019

Šetnja naziva „Prošeći se z manun… po zvončarskeh puteh“ održati će se u subotu, 12. listopada 2019. s polaskom u 9:00 sati s parkirališta Milihovo.

Pridružite nam se u jesenskoj šetnji, relaksirajte se i upoznajte s tradicijom i prirodim okruženjem Općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranih vodiča Hrvatskog planinarskog saveza.

Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Treba se primjereno obući jer pješačimo šumskim stazama.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u boravku na svježem zraku i edukativnoj šetnji!

16.09.2019

Osobita nam je čast pozvati na manifestaciju Poduzetnički dan 2019., koja će se u suradnji s Udruženjem obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje održati u četvrtak, 19. rujna 2019. godine, s otvorenjem događanja u 11.00, a trajati će sve do 22.00 sati u šatoru na parkiralištu Milihovo u centru Viškova.

Ovogodišnja manifestacija ima temu „Trendovi u ugostiteljstvu i lokalna gastronomija“  uz zanimljiva predavanja te gastro i glazbeni kutak, ali i proglašenje naljepše konobe i najboljeg štrudela.

PROGRAM

13.09.2019

S dolaskom rujna i jeseni približava nam se obilježavanje Dana zaštitinika Općine Viškovo sv. Mateja.

Dvadeset i sedmu godinu za redom mještani i drugi posjetitelji manifestacije, u razdoblju od 15. do 22. rujna,  moći će uživati u bogatom programu koji je Općina Viškovo pripremila u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Viškovo.

Program

Plakat

Pokrovitelji Matejne

Zlatni sponzori

Srebrni sponzori

Brončani sponzori

 

04.06.2019

Turistička zajednica Općine Viškovo Vas poziva na manifestaciju „Šterne- izvor života“ koja će se održati u dvorištu stare škole u Saršonima. Pridružite nam se i uživajte u bogatom kulturno-scensko-poetskom programu. U glazbenom dijelu nastupiti će Franjo Sušanj, Tamara Brusić i Trio da Capo te članovi udruge likovnih umjetnika amatera "Braća Baštijan" i Dječji vrtić Viškovo - Ča more more? u literarnom dijelu. 

09.05.2019

Obavještavamo Vas da se manifestacija Majevica predviđena za održavanje u nedjelju 12.05.2019. nažalost zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika otkazuje.

26.04.2019

Povodom Dana Općine Viškovo naše udruge pripremile su bogat program koji je započeo 9. travnja te je trajala do 27. travnja 2019. godine.

Program je započeo otvorenjem izložbe umjetničkih slika "Morske štorije" Udruge likovnih umjetnika amatera Braća Baštijan koja je održana u konobi Maretina. 

Dječji vrtić "Loptica" je u srijedu, 10. travanja održao radionicu terapeutskih priča za djecu, a u petak je uslijedio šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba "Viškovo".

Subotnji program započeo je  natjecanjem u kopanju za muškarce i sadnji za žene u organizaciji Delavske katedre Ustanove "Ivan Matetić Ronjgov", dok je Tusristička zajednica Viškovo okupila volontere za akciju Zelena čistka. Popodnevni program sastojao se od 13. sportskih igara u organizaciji Dječjeg vrtića "Zvončica te 2 kulturno-umjetnička programa koje su organizirali SKD Prosvjeta pododbor Viškovo te KUD Halubjan.

Dječji vrtić "Viškovo" je u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine svečano otvorio novouređeno dvorište vrtića, dok je u Središnjoj knjižnici Marinići otvorena izložba umjetničkih fotografija "Košići" umjetnika Branka Janija Kukurina.

U subotu, 20. travnja 2019. godine Udruga umirovljenika održala je sportska natjecanja umirovljenika Općine Viškovo, a večernji program činio je Pikado turnir u organizaciji Pikado kluba Nevera, kao i kulturno-umjetničkog programa pod vodstvom SKUD "Prosvjeta" Viškovo.

Završetak nedjeljnog programa označila je svečana manifestacija povodom Dana Općine Viškovo koja se u organizaciji KUD Izvor odvijala 27. trvanja od 19,00 sati u Domu hrvatskih branitelja.

01.03.2019

Dana 03.03.2019. godine na Pusnu nedeju u 08:00 sati u Marčeljima započinje tradicionalno trodnevno obahajanje Halubajskih zvončara. 

Bez obzira na vremenske prilike, zvončari obilaze sela svoga zavičaja prema davno utvrđenom rasporedu zastajući u svakom od njih na okrjepu i druženje. Svojim ophodom i nastupom pružaju fantastičan doživljaj mještanima i posjetiteljima.

Ophod zvončara po selima Halubja i Kastavštine započinje na Pusnu nedeju 03.03.2019. godine u 08:00 sati u Marčeljima (pul Bačurkineh) i traje do Pusnog utorka, 05.03.2019. godine njihovim sudjelovanjem završnoj pusnoj manifestaciji u Viškovu -  spaljivanju pusta.U svom ophodu zvončari obilaze po dvadesetak sela dnevno, zaustavljajući se u svakom selu na okrijepi i druženju sa stanovnicima i posjetiteljima što pridonosi očuvanju ove „žive tradicije“.  U tri dana ophoda zvončari obiđu više od 50 sela i zaselaka Halubja i Kastavštine.Prilikom trodnevnog ophoda odjeveni su u tradicionalnu odoru (monturu), bijele hlače i mornarske majice kratkih rukava. Ogrnuti su ovčjim kožama, a na glavi imaju posebno stilizirane maske – životinjske glave s crvenim isplaženim jezikom i rogovima. U rukama nose stilizirani buzdovan – balku ili bačuku. Upravo zbog svojih posebnosti i atraktivnosti, ophod zvončara upisan je na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva pod nazivom Godišnji pokladni ophod zvončari s područja Kastavštine.Njihov impresivan nastup učinio ih je poznatim i izvan regionalnih granica. Također, tradicionalni su sudionici mnogobrojnih karnevala u regiji, kao i međunarodnog Riječkog karnevala, najvećeg u Hrvatskoj i jednog od poznatijih u Europi.

Obahajanje Halubajskih zvončara završava 05.03.2019. godine njihovim sudjelovanjem na završnoj pusnoj manifestaciji u Viškovu – paljenju pusta. Manifestacija započinje u 16:00 sati okupljanjem maškara na Brege uz zabavni program, proglašenje najbolje maškaranog poslovnog prostora i izvlačenje zvončarske tombole koja nosi vrijedne nagrade. Sve maškare i posjetitelji moći će se okrijepiti uz kuhanu repu koju će pripremiti Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje,  a dobrovoljni prilozi skupljaju se za Dječju bolnicu Kantrida. 

Plakat Udruženja obrtnika

 

 

07.01.2019

Da je njegovanje tradicije Pusta i Halubajskog karnevala neizostavan dio Općine Viškovo, potvrđuje i ovogodišnji Pust 2019! Ovogodišnja pusna događanja počinju 17. siječnja u 18.00 sati tradicionalnom proslavom Antonje kada će Viškovom zavladati  maškare kojima će se na Bregu predati općinski ključ i kada će se objesiti pust. Za ugodnu atmosferu i pregršt zabave pobrinut će se članovi Marinićeve muzike. 

Ljubitelje maškara razveselit će i 10. Rally maškaraneh oktanac Halubje – Liburnija 2019. koji ove godine starta 19. siječnja u 10.00 sati s Milihova. Istog dana u 15.00 sati započet će okupljanje karnevalskih grupa za jubilarni 20. Halubajski karneval koji će ove godine, po prvi puta, zavladati Viškovom i kada padne noć! Luda noćna maškarana karnevalska povorka krenut će u 17.00 sati s benzinske postaje Filtom i kretat će se sve do šatora na parkiralištu Milihovo gdje će se zabava nastaviti uz odlične Grooverse i Auswinkel muzikante. Vidimo se na noćnom, jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu!

20. siječnja uslijedit će 15. Smotra mićeh zvončari pul Marčeji kod stare škole u Marčeljima u 11. 00 sati, a na kojoj se očekuje desetak zvončarskih grupa. Ne smije se propustiti niti 17. Ženski maškarani boćarski turnir koji će biti održan 25. siječnja u Boćariji Marinići u 18.00 sati.

Natjecateljskom duhu Pusta 2019. pridonijet će i Pikado klub Nevera u Marinićima koji 2. veljače u 17.00 sati  priprema turnir u pikadu. No, tu pusnim događanjima nije kraj. U Caffe baru Parabela, 9. veljače u 16.00 sati održati će se humanitarna akcija sakupljanja hrane za potrebite „Velo maškarano srce“, a kasnije, od 20.00 sati održat će se već poznato maškarano druženje „Ča te ja poznan?!?“ kada se bira najbolja maškara. Zato se potrudite i obucite svoju najbolju masku jer vam možda donese neku od bogatih nagrada.

Pust naravno neće zaboraviti ni one najmlađe! 18. veljače u 19 sati održat će se izložba dječjih radova „Maškare va mojen oke“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora u Marinićima. Dođite i razgledajte izložbu malih umjetnika.Šušura i veselja definitivno neće nedostajati na ovogodišnjem Pustu jer će obilje dobre glazbe donijeti i članovi Limene glazbe Marinići na tradicionalnom pusnom koncertu u petak 22. veljače s početkom u 20 sati, u Domu Marinići.

Tradiciju nastavljaju i Halubajski zvončari koji će na pusnu nedjelju 3. ožujka krenuti s trodnevnim obahajanjem selima Kastavštine i pružiti tako fantastičan doživljaj mještanima i posjetiteljima. Sve završava 5. ožujka paljenjem pusta na Brege gdje će biti održano i izvlačenje Vele zvončarske tombule koja i ove godine, zahvaljujući brojnim sponzorima, nosi vrijedne nagrade.

Plakat

 

05.10.2018

Pozivamo Vas da nam se pridružite u šetnji pod nazivom „Prošeći se z manun… po zvončarskeh puteh“  koja će se održati u subotu 13. listopada 2018. godine. 

Šetnju organiziraju TZ Općine Viškovo i TZ Grada Kastva uz stručno vodstvo vodiča Planinarskog društva Viškovo, a šetnja će se odvijati dijelom zvončarske rute.
Polazak je u 10:00 sati s parkirališta Milihovo-Viškovo. Šetnja će trajati oko 4 sata.

S parkirališta Milihovo uz dječji vrtić upućujemo se preko Jankotova do Gornjih Jugi te slijedeći zvončarski put dolazimo kroz Donje Juge u Milohne. Naš put se nastavlja u pravcu Bezjaki gdje dolaskom na staru cestu Bezjaki- Kastav skrećemo prema Kastvu te uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine uz selo Škrlji i Jurčiće stižemo do Šporove jame u Kastvu. Dolaskom u sam centar Kastva nakon odmora slijedi povratak kroz Klance do sela Žegoti i onda šumskim putem do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana već pomalo zaboravljenim stazama krećemo prema Milohnima te nam slijedi lagani uspon prema Viškovu mjestu našeg polaska.

Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Treba se primjereno obući jer pješačimo šumskim stazama. Pozivamo Vas da nam se pridružite u boravku na svježem zraku i edukativnoj šetnji!

 

14.09.2018

S dolaskom rujna i jeseni približava nam se obilježavanje Dana zaštitinika Općine Viškovo sv. Mateja.

Dvadeset i šestu godinu za redom mještani i drugi posjetitelji manifestacije, u razdoblju od 15. do 23. rujna,  moći će uživati u bogatom programu koji je Općina Viškovo pripremila u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Viškovo. 

Program

Sponzori Matejne 2018.

 

18.09.2018

Osobita nam je čast pozvati na manifestaciju Poduzetnički dan 2018., koja će se održati u četvrtak, 20. rujna 2018. godine od 11.00 do 14.00 sati u šatoru na parkiralištu Milihovo u centru Viškova.

Ovogodišnja tema manifestacije su izazovi na tržištu rada te koncept ponude i potražnje u tom segmentu. Osim toga, bit će predstavljeni i projekti Općine Viškovo financirani sredstvima Europske unije, a kojima se potiče zapošljavanje različitih skupina ljudi, a želimo motivirati i poduzetnike s područja općine Viškovo da iskažu svoje potrebe za kadrom.

06.07.2018

Pozivamo Vas na manifestaciju "Šterne-izvor života" koja će se održati u selu Mavri, u subotu, 7.7.2018. godine s početkom u 17 sati.

Turistička zajednica Općine Viškovo osmislila je program koji će se održavati upravo na šternama koje se nalaze u našoj neposrednoj blizini i male su pozornice u skoro svakom naselju. Želja nam je oživjeti mjesta koja su nekada davno bila središte zbivanja i dati im osobito obilježje zanimljivim zabavno-scensko-poetskim programom i ponudom domaćih slastica i vina. Dobrodošli!

04.06.2018

Manifestacija Šterne - izvor života je kulturno-scensko-poetski program koji se održava na šternama na području Općine Viškovo uz nastupe lokalnih interpreta i zabavljača, kao i sudjelovanje niza udruga sa svojim kulturnim programima.

Ovogodišnje druženje na šternama bit će 09. lipnja 2018. godine na šterni u selu Mavri.

Ovogodišnje izdanje Majevice, Fešte od mladega leta bit će održanog 6. svibnja od 14 sati nadalje na parkiralištu Milihovo u centru Viškovu, u organizaciji Turističke zajednice i Općine Viškovo. Sudjelovat će cijeli niz viškovskih udruga i institucija, koje će ispričati storiju od kraja i običaji te prikazati kako se nekad živjelo na Halubju.

U petak, 4. svibnja 2018. godine u Domu hrvatskih branitelja predstavljena je knjiga, kuharica pod nazivom "Bokunić užanci".

Predstavljanju su u ime Općine Viškovo prisustvovali zamjenici Općinske načelnice Snježana Podobnik i Denis Mladenić.

Riječ je o kuharici u kojoj su predstavljeni recepti i kuharski savjeti s autohtonim namirnicama i načinima pripreme svojstvenim našem području.

Općina Viškovo i Turistička zajednica Viškovo zajedno sa brojnim autoricama i autorima, mještanima Halubja i uz veliki trud osmislili su kuharicu pod nazivom „Bokunić užanci“  u kojoj su predstavljeni recepti i kuharski savjeti s autohtonim namirnicama našeg područja.
 

Ovo je prva takva knjiga ove vrste, koja je ujedno i kuharica, ali i čuvarica autohtonih recepata , načina života, tradicije i baštine Halubja, ali i Primorsko-goranske županije.
 

Pretplati se na Manifestacije