Važnost sporta u Općini Viškovo

Regionalna televizija Kanal RI, dana 10. ožujka 2017. godine emitirala je emisiju "Od mora do gorja" s temom važnost sporta u Općini Viškovo.
 
Sport u općini Viškovo ima važnu ulogu. Trenutno na našem području aktivno u području sporta djeluje 19 udruga. Jedan od važnih ciljeva zadovoljenja potreba u sportu svakako je osiguranje materijalnih i prostornih uvjeta kojima će se omogućiti kvalitetan rad klubova i udruga. Osim financiranja, udrugama nastojimo omogućiti zadovoljenje prostornih potreba za održavanje treninga i aktivnosti iz njihovog programa rada. Pored prostora unutar sportskih objekata, to činimo i odobravanjem korištenja drugih prostora u vlasništvu Općine Viškovo, a sukladno slobodnim terminima.
 
U namjeri da osigura bolji standard za rad i treniranje sportskih klubova, rekreativaca i zaljubljenika u sport, Općina Viškovo sustavno ulaže sportsku infrastrukturu odnosno u obnovu postojećih, ali i planiranje, projektiranje i izgradnju novih sportskih objekata. Mještanima, sportskim udrugama, ali i posjetiteljima na području Općine Viškovo dostupni su različiti sadržaji i usluge.

Zapaženi rezultati naših sportaša pokazuju da naša nastojanja idu u pravom smjeru. Svake godine Općina Viškovo nagrađuje vrhunske sportaše i sportske ekipe povodom Dana Općine. Osim toga pozitivne emocije koje vežemo uz njihove sportske uspjehe nije nešto što možemo kvantificirati, ali oni su stvarni i važni. To nas dodatno motivira da svim sportašima, udrugama, rekreativcima, i svim mještanima zaljubljenicima u sport osiguramo adekvatne uvjete za bavljenje ovom višestruko korisnom aktivnošću.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.