Udruga Mijau organizira akciju sterilizacije mačaka s 50% popusta

U suradnji s 4 veterinarske ambulante u Rijeci i okolici, Udruga “Mijau” Rijeka organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija počinje 15.siječnja 2022. godine i traje do kraja velječe. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %. Cijena ovisi od ambulante do ambulante pa zahvat za ženke iznosi od 205-260 kn, a za mužjake od 150-205 kn. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se i rezervirati termin čim prije. S ciljem da se pomogne građanima, ali i da se kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka te spriječi njihovo razmnožavanje, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivih bolesti. Svi su odgovorni i volonteri savjetuju svim stanarima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće da se udruže i prikupe sredstava za sterilizaciju. Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište. Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati. 

Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela: 091/543-5819, 091/887-5688.

Građani i direktno mogu nazvati navedene ambulante koje sudjeluju u akciji te se direktno naručiti za termin.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:

  1. Veterinarska ambulanta privatne  prakse, “Kućni Ljubimci“ Kozala 51, Rijeka,  Dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin,  tel: 051/514-399.
  2. Veterinarska Ambulanta privatne prakse „Trsat“, Kuflekova 1,  Dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042.
  3. RiVet  Specijalistička veterinarska praksa,Kantrida, Istarska 15, Rijeka, tel: 051/ 561- 452, Dr. vet. med. Srećko Krešić i Dr.vet.med. Jagoda Rosović.
  4. Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, Dr.vet.med. Eugen Turković, tel: 051/257-571

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana. Jako je važno ako transportne boksove posuđuju da ih jako dobro operu i dezinficiraju zbog mogućih prijenosa virusnih zaraznih bolesti mačaka. Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti ju u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana radi končića. Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“, kako bi i usmenim putem dobili upute i savjete.