Svečano otvoren novouređeni trg ispred crkve sv. Mateja

U subotu 4. srpnja 2015. godine u 20 sati održano je svečano otvorenje novouređenog trga ispred crkve sv. Mateja na Viškovu.
Pozdrav svim okupljenima i kratak govor održali su župnik, mons. Ivan Nikolić, načelnica Općine Viškovo, gospođa Sanja Udović te fra Mate Polonijo koji su s, zajedno sa svim prisutnima, dosta emotivno prisjetili života i djelovanja franjevca Marijena Blažića te braće Baštijan, dok je blagoslov biste fra Blažića izvršio poznati profesor, mons. dr. Milan Šimunović. Velik interes i odaziv mještana potvrdio je činjenicu koliko je žiteljima Viškova važna njihova crkva i njihov zaštitnik, sveti Matej

Samo predstavljanje i otvorenje trga uveličalo je otkrivanje i blagoslov biste franjevca Marijana Blažića te ploče posvećene braći Baštijan – Ivanu i Mati – cijenjenim svećenicima, slikaru i književniku.

Iskazivanjem iskrene zahvalnosti radu i doprinosu navedenih crkvenih velikana s područja Viškova najavilo se veliko euharistijsko slavlje koje je održano u nedjelju, 5. srpnja s početkom u 11 sati, upravo na novootvorenom trgu ispred crkve sv. Mateja. 
 

Prema riječima Općinske načelnice, gospođe Udović, ovaj trg je prvi korak ka uređenju i revitalizaciji centra Viškova te je u budućnosti najavila nove investicijske cikluse koji će mještanima omogućiti da se okupljaju i druže na novouređenim površinama i budu ponosni na ljepotu svoga kraja. Također se osvrnula na dugogodišnju i uspješnu suradnju sa Župom Viškovo, u koju Općina kontinuirano ulaže te podupire. Vlastitim radom i trudom, Općina je svojoj crkvi i župi dosad izvojila i u njih investirala preko dva i pol milijuna kuna. U svrhu obilježavanja velike obljetnice, trg ispred crkve dobio je novi sjaj simbolizirajući zajedništvo i vrhunsku organiziranost svih subjekata, od općinskog vodstva do izvršitelja zamišljenih projekata.
 
Završetak svećanosti obilježilo je puštanje bijelih golubica koje će nastaviti prenositi poruku mira i nade svim sadašnjim i budućim generacijama.