Radionica na temu važnosti razvoja izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici

U srijedu 24. svibnja 2023. godine u 10:00 sati u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu održat će se 2. radionica na temu važnosti razvoja izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici, koja se provodi u okviru projekta „Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga“ financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. 

Fokus ove radionice je na predstavljanju primjera dobre prakse uspostave izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao što je usluga pomoć u kući te drugih socijalnih usluga namijenjenih starijim osobama.

Kao primjeri dobre prakse bit će predstavljena izvaninstitucijska skrb pri Domu za starije osobe „Kantrida“ te projekti „SeniORNI“ Grada Kastva, „Aktivni umirovljenici, dugovječni stanovnici“ Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji, dvije faze projekta „Zaželi“ Općine Viškovo te usluga „Pomoć u kući“ koju provodi Udruga umirovljenika Viškovo u sklopu projekta „Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga“. Cilj radionice podizanje je svijesti javnosti o važnosti razvoja izvaninstitucijskih socijalnih usluga za starije osobe te podizanje svijesti o procesu deinstitucionalizacije.