Održan prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi

U prostorima Doma hrvatskih branitelja jučer je održan prijem za šestero dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Općine Viškovo koji su ove godine dosegli 35 i 55 darivanja krvi za darivateljice te 50 i 75 darivanja za darivatelje. Zahvalnicom i prigodnim poklonom za 55 dobrovoljnih darivanja krvi nagrađena je Milena Levicki. Za 35 darivanja nagrađene su Milena Dautović i Tamara Mesarić. Kod darivatelja, za 75 darivanja nagrađen je Vasiljko Tibljaš, a za 50 darivanja Davor Rivić i Sanjin Klić. Dvije zahvalnice s poklonima dobit će i Alen Širola i Vedran Fućak, svaki za 50 darivanja. 

„Želim vam se i osobno zahvaliti na vašem plemenitom činu. Sama činjenica da su ovdje žene i muškarci koji su krv darivali 35, 50, 55 ili 75 puta govori da vama čin dobrovoljnog darivanja krvi nije samo povremen izbor nego način života. Vi doslovno spašavate živote jer krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka jest čovjek – darivatelj krvi. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika, potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi. Posebno vas moramo spomenuti i u kontekstu činjenice da živimo u vremenima kada su potrebe za krvi iz dana u dan sve veće, posebice u zadnjih godinu i pol dana od kad živimo u ozračju pandemije COVID-a 19. Želim vam da ostanete dobrog zdravlja i nastavite biti humani kao i do sada“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović. 

Na prijemu su bili i ravnateljica Gradskog društva crvenog križa Rijeka Petra Šuljić i predsjednik Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Viškovo Goran Vuković.