Otvorenje Eko-energetskog kutka Općine Viškovo i male place "Špajza"

U utorak, 15. travnja 2014. godine, na Dan kada je Općina Viškovo obilježila 21. rođendan, u sklopu NS Agro Trade – Vrtnog centra  otvoreni su mala placa „Špajza“ i Eko energetski kutak Općine Viškovo.
 
Eko energetsku kutak pomoći će mještanima Općine Viškovo da iz prve ruke dobiju informaciju kako povećati energetsku učinkovitost u obiteljskim kućama, sve informacije vezane za javni natječaj Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, odnosno kako ostvariti sufinanciranje nabave i ugradnje opreme, te izrade energetskog pregleda i energetskog certifikata.
 
Povodom predstojećeg međunarodnog dana Planete Zemlje koji se obilježava 22. travnja akcijom „Zamijenite plastične vrećice za ekološku platnenu torbu“ želimo ukazati na važnost prevencije nastajanja otpada i zašto je uporaba plastičnih vrećica tako loša za okoliš. Pa tako pozivamo mještane Općine Viškovo da donesu u Eko energetski kutak 30 komada upotrijebljenih plastičnih vrećica, a u zamjenu će dobiti jednu ekološku platnenu torbu.
Općina je tiskala vodič mještanima za lakše snalaženje u projektu obnove, a u suradnji sa Udrugom Cezar, Regionalnom energetskom agencijom Kvarner, Fondom za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša i distributerima fasadnih obloga i stolarije, prikupila je informativne  materijale.
 
Tvrtka NS Agro trade bila je među prvim tvrtkama koje su osnovane u današnjoj Općini Viškovo i upravo ovakve male obiteljske tvrtke ono su po čemu je Općina Viškovo naširoko poznata. Tako danas naši mještani sve usluge koje su potrebne za svakodnevno funkcioniranje, mogu potražiti u granicama naše Općine kod više od 700 poduzetnika.
 
Vrtni centar Viškovo i Općina Viškovo ostvaruju dugogodišnju suradnju kroz subvencioniranje nabavke voćnih sadnica i loznih cijepova, balkonskog cvijeća i cvjetnog rasada. Pa tako svake godine stotinjak mještana obogaćuje bojama, mirisima i plodovima svoje okućnice, vrtove i balkone. Ove godine suradnja je obogaćena i otvorenjem Eko energetskog kutka Općine Viškovo na prostoru male place „Špajza“.