Predstavljanje knjige "Bokunić užanci"

Općina Viškovo i Turistička zajednica Viškovo zajedno sa brojnim autoricama i autorima, mještanima Halubja i uz veliki trud osmislili su kuharicu pod nazivom „Bokunić užanci“  u kojoj su predstavljeni recepti i kuharski savjeti s autohtonim namirnicama našeg područja.
 

Ovo je prva takva knjiga ove vrste, koja je ujedno i kuharica, ali i čuvarica autohtonih recepata , načina života, tradicije i baštine Halubja, ali i Primorsko-goranske županije.
 

Predstavljanje kuharice, uz prigodnu gastro prezentaciju jela pripremljenih po autohtonim receptima održat će se 4. svibnja 2018. godine u 19.00 sati u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu, gdje će upravo autori recepata prezentirati svoje znanje ali sjećanja kako je to nekad bilo, a kako danas i zašto je važno očuvati tradicionalne recepte i vrijednosti.

 

 „ Koliko god nan se je življenje promenilo, neke se stvari nikada ne menjaju. I nekad i danas čovek dela da bi imel za jist i nekoliko puta na leto se poveselit i pozabit na brigi“  Marina Frlan Jugo