Održana Eko akcija Zelena čistka

U subotu 07. svibnja 2016. godine održana je peta eko akcija „Zelena čistka“ u suorganizaciji Općine Viškovo, Turističke zajednice Općine Viškovo te udruga s područja Općine Viškovo i brojnih volontera.

Drago nam je da možemo reći kako je akcija bila uspješna i da su svi prisutni uvidjeli važnost uređivanja okoliša i brige o njemu.  Tijekom cjelodnevnog čišćenja održanog u subotu sudjelovalo je 55 volontera koji su zajedničkim snagama čistili i uređivali centar općine Viškovo, šumu od skretanja prema Studeni pa prema naselju Marčelji, kalić „Kapitovac“ kao i druge javne površine. Otpad na koji smo naišli bio je uistinu raznolik gume, boce, namještaj, građevinski otpad, korov te stara stabla.

U čišćenju su sudjelovali: Planinarsko društvo Viškovo, DVD Halubjan, KSESM, Savjet mladih Općine Viškovo, SKD Prosvjeta, MO Marčelji, zaposlenici TZ Viškovo te Općine Viškovo kao i brojni mještani. Zajedničkim snagama učinili smo da naša općina u ovim lijepim proljetnim danima i sama procvjeta. Svi zajedno učinili smo je ljepšom! Veliko HVALA svim sudionicima i našim sponzorima Pekari Matej, Restoranu Ronjgi i g. Ljubi Vranješu. Nadamo se da će i sljedeće godine imati ovako dobar odaziv volontera, jer je briga o okolišu briga o nama samima.