Održan "Put do zdravlja" na Viškovu

"Put do zdravlja" naziv  je događanja koje Općina Viškovo održala 2. studenog od 9.30 do 12 sati na trgu ispred crkve sv. Mateja u Viškovu, a u sklopu kojeg su se građanima pružile brojne korisne informacije o tome koliko je važno zdravo živjeti. Na manifestaciju "Put do zdravlja"  odazvala se i potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić koja je zajedno s načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović prisustvovala događanju na trgu te nakon toga posjetila Dom za starije i nemoćne osobe Vitanova.

„Ovim događanjem željeli smo potaknuti naše mještane i sve posjetitelje na promišljanje o važnosti zdravog života.“ napomenula je Općinska načenica Sanja Udović.

Djelatnici Doma zdravlja PGŽ- patronaža Viškovo zainteresiranima su mjerili krvni tlak i šećer, dok su Nastavni Zavod za javno zdravstvo PGŽ,  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, Dobrovoljni darivatelji krvi Općine Viškovo i Udruga umirovljenika Viškovo predstavili svoje programe te okupljenima pružili informacije kako pronaći put u zdraviji život. U sklopu ovog događanja i dječji vrtići Viškovo, Zvončica i Loptica promovirali su zdrav život kroz prehranu, a dječji vrtić Maza kroz likovno izražavanje djece.Ustanova  za zdravstvenu njegu Gordana Vuković promovirala je zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju, dok su djelatnici ljekarni održati promociju zdravih preparata.