Održan 3. Poduzetnički dan Općine Viškovo

U četvrtak, 21. rujna 2017. godine u šatoru na parkiralištu Milihovo, u sklopu manifestacije Matejna održan je 3. Poduzetnički dan.

Tema manifestacije bila je lokalna i eko proizvodnja i poljoprivreda, kao kvaliteta koja nam je blizu. Tijekom Poduzetničkog dana, u šatoru na parkiralištu Milihovo bile su održane edukativne prezentacije za posjetitelje, kao i prodaja zdravih i domaćih proizvoda na 7. Viškovskom eko kantuniću.
 
„Želja nam je motivirati lokalno, ali i šire stanovništvo na poljoprivednu proizvodnju, te kupnju i konzumaciju domaćih i lokalnih proizvoda. Naglasak je svakako stavljen na inovacije, nove kanale i načine proizvodnje u svim granama poljoprivredne djelatnosti“ naglasila načelnica Općine Viškovo Sanja Udović. 
 
U sklopu  predavanja poseban dio odnosio se na prezentaciju proizvodnje ljekovitog brinjevog ulja, a predstavio se i Samovar-Riječka manifaktura finih i originalnih čajeva. Svi zainteresirani mogli su saznati više o novom proizvodu obrta Agrulogic, gotovim jelima po tradicionalnim recepturama, a Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Rijeka održala je prezentaciju o znakovima Hrvatska kvaliteta i izvorno hrvatsko.
 
Na 7. Viškovskom eko kantuniću predstavilo se preko 20 obrta i OPG-ova sa raznim zdravim i kvalitetnim proizvodima.