Održan 2. Poduzetnički dan Općine Viškovo

U četvrtak, 22. rujna 2016. godine u šatoru na parkiralištu Milihovo održan je drugi Poduzetnički dan na Viškovu. Posjetitelji i poduzetnici imali su priliku poslušati korisna predavanja i prezentacije, ali i dobiti potrebne informacije na brojnim info štandovima.

 

Na otvaranju Poduzetničkog dana potpisani su ugovori  o suradnji s više poslovnih banaka za kreditiranje poduzetnika. Općina Viškovo predstavila je  devet mjera za zapošljavanje od kojih se neke već provode, dok su druge nove, kako bi olakšala zapošljavanje poduzetnicima, a mladima pružila priliku za stalnim zaposlenjem. Tijekom predavanja naglasak je stavljen na nove marketinške mogućnosti, i vještine, pa je tako bilo govora o storytellingu, vizualnom brandiranju i virtualnoj stvarnosti. Razvijanje znatiželje i radoznalosti je sam početak uspjeha, a sve to počinje od rane dječje dobi, s tim je započela Hiša eksperimentov iz Slovenije koja kroz igru i eksperimente dokazuje da se najlakše uči. Kao govornici i sugovornici bili su ugošćeni ABC Akcelerator iz Slovenije, Udruga Crane – hrvatska mreža poslovnih anđela i Udruga Mrak-mreža za razvoj kreativnosti. Tvrtka Uljanik Tesu Elektronika je predstavila inovativne električne bicikle, dok je docentica Ankica Đukić predstavila prototip vozila budućnosti – bicikl na vodik, s kojim započinje novo doba ekoloških vozila. U pauzama su nam se predstavile mlade poduzetnice koje su predstavile zdrave i ukusne zalogaje, Andrea Dujmešić Kopić s smoothiem, Doris Vlaković s zdravim obrokom i Alenka Tvrtković energetskom zdravom pločicom. 

Podršku Poduzetničkom danu su dali Ministarstvo poduzetništva i obrta, Primorsko-goranska županija, Hrvatska gospodarska komora te HBOR – Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

"Želimo pokazati da jedinice lokalne samouprave mogu utjecati na razvoj poduzetništva. Jer, ako razvoj poduzetništva temeljimo samo na odvažnosti poduzetnika, a ne i na jačanju poduzetničke infrastrukture onda je teško očekivati da će poduzetnici u kraćem vremenu, ostvariti veći uspjeh. Od pogleda unatrag, važniji je pogled naprijed." poručila je Općinska načelnica Sanja Udović