Održan 19. Halubajski karneval

Tradicionalno prvu subotu nakon Antonje, 20.01.2018. godine održan je 19. Halubajski karneval koji  je kao i uvijek brojne maškarane skupine iz Viškova, Rijeke i okolice te Istre i Stona. Povorka predvođena meštricom – mićom Majom i kraljicom Halubajskog karnevala Teom Jardas, krenula je od benzinske crpke Fitom prema parkiralištu Milihovo. U povorci su bili i  meštar Toni s novoizabranom kraljicom Riječkog karnevala Ivom Ciceran, te gospodin Josip Silov, Internacionalni potpredsjednik FECC-A, gospođa Branka Renko-Silov, sekretarica FECC Hrvatska i njihovi gosti iz Venecije, načelnica Općine Ernestinovo Marijana Janušić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica sa suradnicima, te predstavnici Općine Viškovo maskirani u domino, a predvođeni načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović, zamjenikom općinske načelnice Denisom Mladenićem i direktoricom Turističke zajednice Marinom Jurić.
 
Publika duž trase imala prilike svjedočiti raznolikim i veselim maškaranim skupinama i njihovim alegorijskim kolima. Na samom kraju kako i priliči karnevalu povorku su svojom gromoglasnom bukom zatvorili brojni Halubajski zvončari. Kao i uvijek povorku su začinili svojim zanimljivim i šaljivim dosjetkama naši voditelji Nina Dukić Srok i Ervin Jardas - Kjuka.
 
Maškarana zabava nastavljena je do dugo u noć na pusnim tancima u šatoru na parkiralištu Milihovo uz grupu „Trio Vox“ i „D' Beni Bend“.

Galerija fotografija