Projekt primarne selekcije u dječjim vrtićima i Osnovnoj školi u općini Viškovo

Općina Viškovo i KD Čistoća d.o.o. započeli su na realizaciji zajedničkog edukativnog projekta u dječjim vrtićima i osnovnoj školi na području Općine Viškovo s ciljem podizanja ekološke svijesti i važnosti primarne selekcije. 
 
U navedeni projekt uključili su se sljedeće odgojno-obrazovne ustanove:  
 1. O.Š. „Sv. Matej“
 2. DV „Loptica“
 3. DV „Malik“
                            4. DV „Maza“
                            5. DV „Viškovo“
                            6. DV „Zvončica“
 
Nabavljeni su tipizirani spremnici za odvojeno prikupljanje otpada. Komplet spremnika koji će se postaviti unutar objekta sastoji se od 3 spremnika: žute, plave i zelene boje. U žutim spremnicima prikupljati će se metali, staklo i plastika, u plavim spremnicima papir te paprina i kartonska ambalaža, a u zelenim tetrapak ambalaža.

Ukupno je nabavljeno 14 kompleta spremnika, odnosno 42 spremnika koji će osim u vrtiće i škole biti postavljeni i  u Općinskoj upravi te općinskoj vijećnici.
 
U sklopu ovog projekta, u tjednu od 09.06. do 13.06. 2014. godine provesti će se i edukacija djece u vrtićima, dok će se edukacija djece u školi održati početkom nove školske godine u rujnu. Edukaciju djece, čiji će program biti prilagođen dobnom uzrastu,  održati će profesor Milan Zagorac iz KD Čistoća d.o.o.