Mindfulness vježbe za kvalitetan dan i mirniji san

U sklopu projekta „Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga“ kao dio aktivnosti psihosocijalne podrške Udruga umirovljenika Viškovo organizira grupni program Mindfulness vježbe za kvalitetan dan i mirniji san.

Termin: srijeda, 31. kolovoza 2022. u 09:00 sati

Lokacija: Dom Marinići

Voditeljica: Katarina Banov, dipl. psihologinja

Mindfulness ili jednostavno prevedeno „usredotočena svjesnost“ je vrsta meditacije za koju znanost potvrđuje da umanjuje stres te ima povoljan učinak na svakodnevni život povećavajući kvalitetu fizičkog i mentalnog zdravlja.

Za sve one koji imaju probleme s opuštanjem, nesanicom, za one koji ponekad osjećaju napetost u mišićima ili često brinu o problemima koji ih more, do te mjere da počinju zaboravljati neke svakodnevne stvari - ovaj će program biti pravo osvježenje.

Korisnici će se upoznati s time što je ustvari Mindfulness te iskušati neke od vježbi koje pomažu u opuštanju i održavanju bolje koncentracije. Povećana svijest o sadašnjem trenutku pomaže smanjenju tjeskobe i potiče uživanje u malim stvarima.

Aktivnost je besplatna te je namijenjena osobama s navršenih 65 godina i starijima koje imaju prebivalište ili boravište na području Općine Viškovo odnosno UA Rijeka.

Program je dio projekta „Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga“ financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“.

Za sudjelovanje i rezervaciju svog mjesta prijavite se na: