Kastav Blues Festival

Kastav Blues Festival, kao jedinstvena manifestacija ovoga profila, okuplja eminentna svjetska imena blues glazbene scene. Nastala je u čast Philadelphia Jerry Ricksa, jednog od najeksponiranijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednje živuće veze sa tzv. prvom generacijom blues glazbenika, koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.
Temeljem dobrih odnosa sa European Blues Association (EBA), najvećom europskom organizacijom za promociju bluesa, kastavski blues festival održava se neposredno nakon Blues Week-a, godišnje manifestacije u organizaciji EBA, što omogućava visoku razinu u organizacijskoj i programskoj domeni. Ovogodišnji, šestodnevni program sedmog po redu međunarodnog Kastav Blues Festivala, odvijati će se od 05. do 10. kolovoza 2015. godine uz brojne koncerte, glazbene radionice, izložbe i druge aktivnosti. Uz koncerte i izložbe u Gradu Kastvu dio programa odvijati će se u Viškovu – Ronjgima, Matuljima, Čavlima, Kostreni i Jelenju čime se festival širi i van područja Kastavštine promovirajući ovaj kraj i upotpunjujući turističku ponudu cijele regije.
 
Video najavu Michaela Messera, našeg dugogodišnjeg dragog gosta, izvođača i blues učitelja pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=n9G4-ysT7pM , a više informacija o 8. Kastav Blues festivalu potražite na: www.kastavbluesfest.com .

Program Kastav Blues Festivala.pdf