03.11.2017.

Održana manifestacija "Put do zdravlja"

"Put do zdravlja" naziv  je događanja koje se u općini Viškovo održalo 3. studenog od 10.00 do 12 sati na trgu ispred crkve sv. Mateja u Viškovu, a u sklopu kojeg su brojni sudionici mještane upoznali sa korisnim informacijama o tome koliko je važno zdravo živjeti.
 
Zbog brzog tempa života i sve zahtjevnijih obaveza sve manje pažnje pridajemo brizi o svom zdravlju. Zbog toga smo ovim događanjem željeli potaknuti naše mještane i sve posjetitelje na promišljanje o važnosti zdravog života, i promišljanja o zdravoj prehrani i aktivnom životu“ napomenula je Općinska načenica Sanja Udović.
 
Djelatnici Doma zdravlja PGŽ- patronaža Viškovo zainteresiranima su mjerili krvni tlak i šećer, dok su Nastavni Zavod za javno zdravstvo PGŽ, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Dobrovoljni darivatelji krvi općine Viškovo predstavili svoje programe te okupljenima pružili informacije o važnosti brige za svoje zdravlje i zdravlje naših najdražih. U sklopu ovog događanja i dječji vrtići Viškovo, Zvončica i Loptica promovirat su zdrav život kroz prehranu, pa je su tako posjetitelji mogli probati razna jela i zdrave slastice od mrkve, voćne salate te se upoznati s ljekovitošću maslinovog ulja. Također, predstavila se i Vitanova-dom za starije i nemoćne sa svojim uslugama i sadržajima za korisnike, a Ort ed protetika d.o.o. informirala je zainteresirane o proizvodima i uslugama iz svog djelokruga poslovanja.