31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
26.04.2017.

S radom počinje jedno od prvih reciklažnih dvorišta u Primorsko-goranskoj županiji

U srijedu, 26. travnja 2017. godine svečano je otvoreno reciklažno dvorište u Viškovu koje je izgrađeno u sklopu radne zone u Marinićima, na pristupačnoj i tranzitnoj lokaciji. Reciklažno dvorište prostire se na površini od oko 1.200 m2 i jedno je od prvih u Primorsko-goranskoj županiji, a izgradnju ovog kapitalnog projekta vrijednog oko 1.500.000,00 kn u iznosu od 80% sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
Reciklažno dvorište, uz nazočnost Nevena Šćulca, pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike, predstavnike Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te TD Ekoplus d.o.o. i KD Čistoća d.o.o., otvorila je Općinska načelnica Sanja Udović zajedno sa direktorom KD Viškovo Draganom Blaževićem. Svečanom otvorenju prisustvovala su i djeca Dječjeg vrtića Viškovo koja su tom prigodom otpjevala Eko himnu. Također, za njih je bilo pripremljeno i prigodno predavanje i edukacija o razvrstavanju otpada.
 
Novoizgrađenim reciklažnim dvorištem upravljati će KD Viškovo d.o.o., a za mještane će raditi prema slijedećem radnom vremenu; utorkom i četvrtkom od 17:00 – 20:00 sati, te srijedom i subotom od 09:00 – 13:00 sati. Projekt je izradila tvrtka Adriaprojekt, dok je radove izvodila tvrtka Goran Graditeljstvo iz Delnica.
 
„Realizacija projekta reciklažnog dvorišta, kao jednog od prvih u Primorsko-goranskoj županiji  rezultat je nastojanja Općine Viškovo da mještanima osigura poboljšanje i povećanje komunalnog standarda uz brigu o održivom razvoju i zaštiti okoliša“ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.
 
14.04.2017.

Dan Općine Viškovo 2017.

Brojni programi povodom Dana Općine Viškovo  počinju u petak 14. travnja, a traju sve do 28. travnja 2017. godine.

Dan Općine Viškovo obilježava se 15. travnja. Toga se dana 1993. godine prvi puta sastalo Općinsko vijeće Općine Viškovo. Ove godine slavi se 24 godina postojanja Općine Viškovo. Općina Viškovo u suradnji sa udrugama u sportu i kulturi pripremila je bogat program događanja za djecu i odrasle koji traje od 14. - 28. travnja. 2017. godine. Pozivamo Vas da posjetite događanja i tako nagradite trud vrijednih članova udruga.

Čitav program možete pogledati ovdje.
24.04.2017.

Održani programi povodom Dana Općine Viškovo

Povodom Dana Općine Viškovo naše udruge pripremile su bogat program koji će trajati od 14. do 28. travnja 2017. godine.

Dana 15. travnja 2017. godine u 17,00 sati održan je pikado turnir u organizaciji Pikado kluba "Nevera". Utorak, 18. travnja 2017. godine obilježio je otvorenje izložbe "Od črnega do belega" u organizaciji  Udruge likovnih umjetnika "Braće Baštijan", uz prigodni program klape Mistrage.

Dječji vrtić "Viškovo" je u srijedu, 19. travnja 2017. godine, u 9,00 sati predstavio program "Dani vrtića 2017", dok je u Domu hrvatskih branitelja u četvrtak, 20. travnja 2017. godine odigrana komedija kazališta "Lectirum" pod nazivom "Sarmica".

U petak, 21. travnja 2017. godine, u 8,00 sati Udruga umirovljenika održala je sportska natjecanja umirovljenika Općine Viškovo, a večernji program održan je od 19:30 gdje je povodom Dana Općine Viškovo predstavljena zbirka pjesama Marije Vukelić "Dodiri trenutaka", održan koncert mješovitog pjevačkog zbora KUD "Halubjan", ženskog pjevačkog zbora "Marinići"i "Korezin" te njihovih gostiju, a u organizaciji Matice Hrvatske ogranak Viškovo i KUD "Halubjan".

Subotnji program započeo je  natjecanjem u kopanju za muškarce i sadnji za žene u organizaciji Delavske katedre Ustanove "Ivan Matetić Ronjgov", dok je Udruga uzgajivača njemačkih zvončara "Halubje 2011" održala 5. međunarodnu specijalnu izložbu njemačkih zvončara na igralištu Brnasi. Popodnevni program sastojao se od svečanog dočeka biciklista- Tour of Croatia ispred zgrade Općine Viškovo u 15,00 sati.

U 16, 00 sati Dječji vrtić "Zvončica" organizirao je 11. sportske igre, dok se u organizaciji Dječjeg vrtića "Viškovo" provodio Sportski dan na parkiralištu Milihovo. Subotnji program završio je u Domu hrvatskih branitelja gdje je od 19,00 sati KUD "Izvor" prezentiralo Folklornu Baštinu Lijepe naše.

U nedjelju, 23. travnja 2017. godine u organizaciji Boćarskog kluba "Halubjan" od 8,00 sati započeo je 24. tradicionalni turnir međunarodni boćarski turnir. Od 11,00 sati naši mještani mogli su posvjedočiti "Prićevanju drv po starinski" koje je pripremila Udruga Marčeji. Sportsko-zabavni program "Nemotarije na joge", humanitarnog karaktera pod nazivom "Korak napred za Tončia" Udruga Halubjake Viškovo organizirala je od 14, 00 sati na boćalištu "Marinići".
Završetak nedjeljnog programa označila je svečana manifestacija povodom Dana Općine Viškovo 2017. koja se u organizaciji SKD Prosvjeta pododbor Viškovo odvijala od 18,00 sati u Domu hrvatskih branitelja.
25.04.2017.

Sedam zdravih navika za zdravo starenje

U četvrtak, 27. travnja 2017. godine, Općina Viškovo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ organizira javno predavanje na temu: "Sedam zdravih navika za zdravo starenje."

Predavači su Helena Glibotić Kresina, dr. med. i Nevenka Vlah, univ. mag. sanit. publ.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se navedenog datuma pridruže u Domu hrvatskih branitelja,Vožišće 3, Viškovo, od 16,00 sati.
Ulaz je slobodan.
20.04.2017.

Privremena trasa linije 21

Obavještavamo Vas da će u subotu, 22.4.2017. godine, od 7,30 sati pa do cca. 17,00 sati, zbog izvođenja građevinskih radova (asfaltiranje) na potezu Kraljevac – Rudno,  linija 21 prometovati redovnom trasom do raskrižja Kraljevac gdje će se okretati i vraćati istom trasom prema Viškovu (preko Brnčića).

Zbog privremene trase linija neće doticati slijedeća stajališta: Rudno, Kudeji, Ferenci, Dovičići, Parabella, Brnasi.
 
24.04.2017.

Svečana akademija povodom Dana Općine Viškovo

Povodom 24. rođendana Općine Viškovo u petak, 21. travnja 2017. godine, u restoranu Ronjgi s početkom u 19,00 sati održana je svečana akademija na kojoj su uručena javna priznanja Općine Viškovo i nagrade najboljim sportašima.

Nagradu za najbolju sportašicu Općine Viškovo za 2016. godinu dobila je Sara Pešut.
Nagradu za najboljeg sportaša Općine Viškovo za 2016. godinu dobio je Patrik Martinović.
Nagrada za najbolju sportsku ekipu Općine Viškovo za 2016. godinu u ženskoj kategoriji pripala je Odbojkaškom klubu "Sveti Matej", dok je u muškoj kategoriji kao najbolja sportska ekipa u 2016. godini proglašen Rukometni klub "Viškovo".

Također, uručena su i javna priznanja Općine Viškovo za 2016. godinu.
Plaketa Općine Viškovo uručena je Zorki Rubeši.
Godišnja nagrada Općine Viškovo za 2016. godinu pripala je Ljilji Ivkić, dok je nagrada Općine Viškovo u 2016. godini za životno djelo pripala Nataliji Mladenić.

Svečanoj akademiji prisutvovao je Župan gosp. Zlatko Komadina koji ističe Općinu Viškovo kao jednu od općina s  najjačim poduzetništvom u državi, a koja ima puno perspektive i mogućnosti za daljnji razvoj. Nadalje ističe kako je Viškovo iznijelo veliki teret solidarnosti sa svim gradovima i općinama naše županije, podnoseći neriješeno pitanje komunalnog otpada koje je, srećom pri kraju.
 

18.04.2017.

Tour of Croatia

Tour of Croatia je višednevna biciklistička utrka kategorizirana kao utrka prve kategorije od strane UCI-a, koja je u svoja dva izdanja postala jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najvažnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj. Organizator utrke je Top Sport Events d.o.o. a vozi se pod sloganom „Race through the natural beauty“. Ovogodišnja utrka će se voziti kroz Republiku Hrvatsku od 18. do 23. travnja u šest etapa.

Kroz Viškovo će 22.04.2017. prolaziti 5. Kraljevska etapa UTC koja dva puta prelazi preko Učke preko Poklona, a start joj je u Poreču. Live prijenos utrke prenosi se za u 177 zemalja, dolazak biciklista u Viškovo predviđa se od 15 do 15.45. Dolazak je iz smjera Kastva, kroz centar Viškova, ispred zgrade Općine Viškovo gdje biti će prolazni cilj, skretanje prema Mladenićima, Ronjgi, Saršoni prema Drenovi.

Pozivamo Vas da popratite i date podršku biciklistima u prolasku kroz Viškovo.
14.04.2017.

Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana Općine Viškovo

Povodom Dana Općine Viškovo koji slavimo 15. travnja 2017., u petak, 14. travnja 2017. godine u 17.00 sati, pristupilo se polaganju vijenaca i paljenju svijeća na Središnji križ, Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu, spomenik u parku ispred groblja Viškovo i spomenik poginulim u I. svjetskom ratu.
 
Polaganju je pristupila delegacija Općine Viškovo; Općinska načelnica Sanja Udović, zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić, predsjednica Općinskog vijeća Jagoda Dabo, potpredsjednik Općinskog vijeća Luka Matanić, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Goran Janković, vijećnici Općinskog vijeća i članovi Odbora pri Općinskom vijeću Općine Viškovo.

Svijeće su također zapalili i predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ, predstavnici Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ, predstavnici Zajednice udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida PGŽ te predstavnici Udruge Antifašističkih boraca i antifašista Općine Viškovo.
 
14.04.2017.

Obavijest o početku akcije nabave balkonskog cvijeća i cvjetnog rasada

Poštovani, 

obavještavamo Vas da akcija nabave balkonskog cvijeća i cvjetnog rasada na području Općine Viškovo počinje 18. travnja 2017. godine.

Pravo kupnje ima svaki mještanin Općine Viškovo što dokazuje osobnom iskaznicom do najviše 15 sadnica balkonskog cvijeća, te 20 sadnica cvjetnog rasada. 

Cjenik

06.04.2017.

Privremena prometna regulacija zbog izgradnje kružnog raskrižja Marinići 2

Obavještavamo Vas da su u tijeku radovi na izgradnji kružnog raskrižja Marinići 2 kod skretanja za radnu zonu.  U narednom periodu izvoditi će se radovi na izvedbi mimovoda glavnog opskrbnog vodovoda, a u sklopu radova na kružnom raskrižju moraju se izvesti i radovi na prelaganju i zamijeni glavnih magistralnih instalacija u trupu ceste ŽC 5025 (vodovod, svjetlovod, tk mreža, visokonaponski  elektrokabel), te izgradnja glavnog kanalizacijskog kolektora.   

Od utorka, 11.04.2017. godine započeti će radovi na uspostavi privremene gradilišne regulacije prometa, te će se u narednom periodu postaviti semafori na dionici iza skretanja za trgovački centar Lidl do skretanja za naselje Kapiti, tj. radnu zonu Marinići.  Promet će se voditi naizmjenično uz svjetlosnu regulaciju jednim kolničkim trakom na duljini od oko 60  metara. S obzirom na intenzitet prometa očekuje se povećana prometna gužva osobito u jutarnjim i popodnevnim satima, te u vrijeme dolaska i odlaska u školu ili posao.

U planu je rad sa semaforima u periodu od 12.04.2017. (srijeda) do 14.04.2017. (petak, 17:00 h).Zbog blagdana i produženog vikenda, neće se raditi u periodu od 15.04.2017. (subota) do 17.04.2017. (ponedjeljak). Sa radovima se nastavlja 18.04.2017. (utorak) –  sa izradom vodovodne šahte. 

Obzirom je Rješenje o suglasnosti na privremeno prometno rješenje koje će se primjenjivati tijekom izvođenja radova sa strane županijske uprave za ceste d.o.o. dobiveno tek danas, početak semaforizacije raskrižja i odvijanje prometa naizmjenično u oba smjera primjenjivat će se od 13. travnja 2017. godine. Takav režim prometa biti će uspostavljen 13. i 14. travnja 2017. godine. Preko Uskršnjih blagdana uspostavit će se dvosmjeran promet, dok od utorka 18. travnja 2017. godine  promet će se odvijati naizmjenično jednom trakom.  Zatvara se dio glavne županijske ceste, desna traka iz smjera Viškova prema Rijeci zbog izvođenja  radova na bypassu vode.

Prilikom izvođenja radova na rotoru Marinići 2 došlo je do pucanja glavnog vodovodnog opskrbnog cjevovoda. Radnici KD Vodovod i kanalizacija su na terenu i pokušava se otklonit kvar. Zbog puknuća dio Viškova, od pumpe Filton prema Gradu Rijeci, je bez vode.  Kvar će se ukloniti u najkraćem mogućem roku. Molimo za razumijevanje.Molimo sve naše mještane za razumijevanje i strpljenje za vrijeme ove faze izvođenja radova, te da, ukoliko je to moguće, koriste alternativne pravce obilaska zone izvođenja radova i da prilagode vrijeme putovanja očekivanim zastojima u prometu. 

O svim budućim promjenama prometne regulaciji u zoni izvođenja radova obavijesti će biti pravovremeno objavljene na web stranici Općine Viškovo.   
11.04.2017.

Obavijest o košnji trave

Obavještavamo Vas da je Komunalno društvo Viškovo d.o.o. u ponedjeljak, 10.04.2017. započelo košnju trave uz nerazvrstane ceste na području Mjesnog odbora Marčelji.

Po planu usuglašenom sa Općinom Viškovo, predviđena je košnja na područja Pogleda, Vrtača, Kosi, Mavri, Ilovca i Gornji Sroki, a sve omeđeno županijskom prometnicom Ž5025 i lokalnom cestom prema Kosima.
07.04.2017.

MOBILNI ŠALTER MUP-a

Najavljujemo dolazak mobilnog šalterskog ureda MUP-a u Domu hrvatskih branitelja, Vozišće 3, Viškovo za 03.svibnja 2017

Građani će imati priliku obaviti poslove prijave i odjave prebivališta i boravišta, ishoditi  uvjerenja o prebivalištu i matičnom broju građana, podnijeti zahtjeve za osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, kao i za registraciju vozila. 

Pozivamo sve mještane da u navedenom terminu iskoriste mogućnost koje pruža prijenosni ured za upravne poslove, te zahtjeve iz domene upravnih poslova podnesu u blizini svojih domova. 14.04.2017.

Čestitka povodom blagdana Uskrsa

Svim vjernicama i vjernicima, mještankama i mještanima Općine Viškovo i građanima republike Hrvatske u svoje osobno ime i u ime Općine Viškovo upućujem najiskrenije čestitke povodom nadolazećih uskršnjih blagdana. 
 
Čestitam Vam Uskrs uz želje da ga provedete u nadi i blagostanju, te okružju svojih najmilijih. Neka toplina ovog blagdana bude nadahunuće za toleranciju i zajedništvo u kojem ćemo nastaviti graditi suživot na našem Viškovu. 
 
                                                                                                                     Općinska načelnica:
  Sanja Udović, dipl.oec.
 
14.04.2017.

Nastavak borbe protiv divljih odlagališta

Ponukani ponovnim odlaganjem otpada na saniranim divljim odlagalištima na lokacijama Bezjaki – Milohni, apeliramo još jednom na mještane da nam dojave ukoliko uoče takvo neodgovorno ponašanje na slijedeće kontakte: 051/503-770, 051/503-778, 098/240-960 ili e-mail: komunalni.redar@opcina-viskovo.hr.

Nažalost, odlaganje otpada u prirodu i nepoštovanje prema prirodi je skoro postalo pravilo, a ne iznimka.

Ovim putem pozivamo i mještane koji vrše radove u svojim stanovima i kućama preko izvođača radova da provjere postoji li na računu koji im je ispostavljen za radove stavka za zbrinjavanje otpada nastalog prilikom takvih radova, kao i da ih upitaju gdje će takav otpad zbrinuti. Prilikom zbrinjavanja otpada mora postojati i dokumentacija koja dokazuje da ga je ovlaštena pravna osoba preuzela.

U prošlom članku pod nazivom „Borba protiv divljih odlagališta – zajedno možemo više“ opisani su načini koje Općina Viškovo preko ugovornog partnera KD Čistoća d.o.o. pruža mještanima Općine Viškovo za odvoz krupnog komunalnog, kao i zelenog otpada, ali nije na odmet ponoviti. Dakle, mještanima je svaki petak u mjesecu na raspolaganju kamion grajfer za odvoz  glomaznog komunalnog otpada i zelenila, a moguće je naručiti i baju za glomazni otpad od 5 m3 prema rasporedu KD Čistoća d.o.o. Također, postoji i mogućnost besplatnog skupljanja i odvoza elektroničkog otpad putem ovlaštenih tvrtki za što je potrebno samo nazvati besplatni broj telefona i dogovoriti termin predavanja otpada.  

Građevinski otpad, kao i drugi otpad, moguće je trenutno predavati na zbrinjavanje na  dvije lokacije u sklopu centra za gospodarenje otpadom Marišćina te u reciklažnom dvorištu Mihaćeva Draga u Gradu Rijeci, a krajem mjeseca travnja i u reciklažnom dvorištu Općine Viškovo u radnoj zoni Marinići, o čemu će mještani biti pravodobno obaviješteni.

Važno je napomenuti da se u reciklažnim dvorištima može predati manja količina građevinskog otpada koja nastaje prilikom manjih radova i popravaka na građevinama, odnosno 200 kg po osobi u periodu od 6 mjeseci.
   
Više:  Fotografija lokacije u Bezjakima
   
31.10.2016.

Radno vrijeme Općinske uprave 14.04.2017.

Obavještavamo Vas da Općinska uprava u petak, 14. travnja 2017. godine radi u skraćenom radnom vremenu od 08.00 do 12.00 sati. 
 
10.04.2017.

"Viškovski eko kantunić"

Pozivamo Vas na još jednu eko manifestaciju  “Viškovski eko kantunić ” koji će se održati u petak, 14. travnja 2017. godine u Viškovu, ispred Doma hrvatskih branitelja od 16 do 21 sat.

Namjera ove manifestacije je izražavanja podrške lokalnim uzgajivačima, viskokvalitetnih, ekološki certificiranih I svih onim namirnica uzgojenih na prirodan način, poštujući okolišno odgovoru poljoprivredu proizvodnju. 

Pozivamo sve zainteresirane da posjete ovu manifestaciju. Ulaz je slobodan. 

Sudionici manifestacije "Viškovski eko kantunić"  
26.10.2016.

Polaganje vijenaca povodom Dana Općine Viškovo

Povodom blagdana Dana Općine Viškovo koji slavimo 15. travnja 2017., u petak, 14. travnja 2017. godine u 17.00 sati pristupiti će se polaganju vijenaca i paljenju svijeća na;
- Središnji križ
- Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu
- Spomenik u parku ispred groblja Viškovo
- Spomenik poginulim u I. svjetskom ratu
10.04.2017.

Održana 6. po redu Zelena čistka

U subotu 08. travnja 2017. godine održana je još jedna eko akcija „Zelena čistka“ u suorganizaciji Općine Viškovo, Turističke zajednice Općine Viškovo te udruga s područja Općine Viškovo i brojnih volontera.

Tijekom cjelodnevnog čišćenja održanog u subotu sudjelovalo je oko 60 volontera koji su zajedničkim snagama čistili i uređivali okoliš oko Ustanove I.M.Ronjgov, šetnice Plešivac – od ulaza na šetnicu u Biškupima prema Petrcima te od smjera Biškupi prema Marčeljim, područje radne zone Marinići, lokaciju oko ŽCGO Marišćina, okoliš kalića Kapitovac kao područje Vrtače-Kosi, a u suradnji s udrugama i mještanima. Prikupilo se oko 30 m³ raznog otpada.

U čišćenju su sudjelovali: DVD Halubjan, KESM, Savjet mladih Općine Viškovo, SKD Prosvjeta, MO Marčelji, članovi UUNJO "Halubje 2011" Viškovo,  zaposlenici Općine Viškovo i KD Viškovo te TZ Viškovo i mještani.

Veliko HVALA svim sudionicima, nadamo se da će i sljedeće godine imati ovako dobar odaziv volontera, jer je briga o okolišu briga o nama samima.
 
 
07.04.2017.

ODRŽAN RADNI SASTANAK NA TEMU IZGRADNJE DC 427

Dana 5. travnja 2017. u vijećnici Općine Viškovo u Saršonima održan je sastanak na temu tijeka izgradnje ceste DC 427, obilaznice Viškova. Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović je sa županom Zlatkom Komadinom i drugim suradnicima obišla trasu navedene ceste, te je potom održan radni sastanak na kojem se raspravljalo o problematici izgradnje i puštanja u promet pojedinih etapa DC 427.

Sastanku su također prisustvovali i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, Direktor sektora za građenje i rekonstrukciju iz Hrvatskih cesta Tomislav Dragovan, ravnatelj Županijske uprave za ceste Georg Žeželić, Direktor Prijenosnog područja Rijeka iz Hrvatskog operativnog prijenosnog sustava Radenko Rubeša i ostali stručni suradnici.  

 
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|