31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo koristi mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima na svojim mrežnim stranicama pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
17.04.2018.

Biciklistička utrka Tour of Croatia

Tour of Croatia je višednevna biciklistička utrka kategorizirana kao utrka prve kategorije od strane UCI-a, koja je u svoja dva izdanja postala jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najvažnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj.
 
Organizator utrke je Top Sport Events d.o.o. a vozi se pod sloganom „Race through the natural beauty“. Ovogodišnja utrka će se voziti kroz Republiku Hrvatsku od 17. do 22. travnja u šest etapa.
 
Kroz Viškovo će 21.04.2018. prolaziti 5. Kraljevska etapa UTC koja dva puta prelazi preko Učke preko Poklona, a start joj je u Rabcu. Live prijenos utrke je od 15-17 sati te se prenosi za sada u 177 zemalja, dolazak biciklista u Viškovo predviđa se od 15 do 15.45. Dolazak je iz smjera Kastva, kroz centar Viškova, ispred zgrade Općine Viškovo gdje biti će prolazni cilj, skretanje prema Mladenićima, Ronjgi, Saršoni prema Drenovi.
 
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u što većem broju kod parkirališta Milihovo gdje će biti prolazna točka za bicikliste.

Više: https://www.tourofcroatia.com/

Sponzori

17.04.2018.

Potpisani ugovori o financiranju programa iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini

U utorak, 17. travnja 2018. godine, Općinska načelnica Sanje Udović i predstavnici udruga registriranih na području Općine Viškovo potpisali su ugovore o financiranju  programa/projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini.
 
U 2018. godini pravo na financijska sredstva ostvarila je čak 31 udruga s ukupno 60 odobrenih programa za financiranje javnih potreba. Najviše odobrenih programa, njih 26 je iz područja kulture, no ne zaostaju niti sport i ostala društvena područja te je u svakoj od kategorija pravo na financiranje ostvarilo 17 udruga. 
 
„Općina Viškovo ukupno će za ovih 60 programa i njihovo provođenje osigurati 1. 139.297,00 kuna. Podržavamo rad i kvalitetne programe naših udruga, te njihovo nastojanje da u aktivnosti uključe naše mještane, posebice one najmlađe te im tako ponude kvaitetne mogućnosti za provođenje slobodnog vremena i razvoj vještina“ naglasila je načelnica Viškova Sanja Udović te još jednom zahvalila svim udrugama i njihovim članovima na uključivanju u program proslave Dana Općine koji se održava do 22. travnja 2018. godine.
 
Nakon provedenih Natječaja od 2. i 26. siječnja ove godine, stučna povjerenstava iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja ocijenila su predložene programe te je sukladno njihovoj ocjeni Općinska načelnica donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini, a temeljem koje su ugovori potpisani.
 
16.04.2018.

Općina Viškovo proslavila 25. rođendan

U petak, 13. travnja 2018. godine, u Domu hrvatskih branitelja održana je svečanost povodom Dana Općine Viškovo.

Uz brojne uzvanike, članove udruga i mještane prosljevljen je 25. rođendan Općine Viškovo.
 
Tom prigodom uručeno je i javno priznanje Općine Viškovo za 2017. godinu. Godišnja nagrada Općine Viškovo za 2017. godinu zasluženo pripala mještanki Bojani Marčelja koja je svojim radom i djelovanjem značajno pridonijela napretku i promicanju ugleda Općine Viškovo.
 
U svom govoru Općinska načelnica zahvalila se svim mještanima, udrugama, načelnicima, predsjednicima vijeća, vijećnicima i službenicima na trudu i doprinosu za bolje Viškovo.

"Tu smo da izlazimo u susret potrebama mještana Viškova, da rješavamo probleme, brinemo o razvoju i stanju naše općine. Iza nas je ogroman broj radnih sati, sjednica, sastanaka, dogovora, dopisa, mailova, manifestacija, prepreka, uspjeha, kritika i pohvala, ali iza svega toga stoji upornost i strast u nastojanju da se naše Viškovo razvija i mijenja na bolje" naglasila je načelnica Sanja Udović.
17.04.2018.

Brojnim programima Općina Viškovo obilježila 25. rođendan

Povodom proslave Dana Općine Viškovo, brojne udruge pripremile su zanimljive programe i za male i za velike mještane i posjetitelje u trajanju od 09. do 22. travnja 2018. godine.

Program je započeo 9. travnja izložbom ručnih radova u keramici i staklu koja je održana u Javnoj ustanovi Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora, te je u utorak, 10.4. nastavljeno kreativno druženje na izložbi umjetničkih slika u organizaciji Udruge likovnih umjetnika amatera Brača Baštijan.
 
Subota, 14.4. bila je rezervirana za aktivnosti Natjecanja u kopanju i sadnji u organizaciji Delavske katedre Ustanove Ivan Matatić Ronjgov, nogometnu utakmicu NK Halubjana i NK Vinodola, te pikado turnir. U večernjim satima održan je koncert KUD-a Halubjan.

Tradicionalno, nedjelja je bila rezervirana za sportsko-zabavni program "Nemotarije na joge" u organizaciji udruge Halubajke.

U srijedu, 18. 4., održana su dva programa. Najprije je u Domu Marinići održana radionica "Terapeutske priče za djecu" od strane Dječjeg vrtića Loptica, dok je potom u Domu hrvatskih branitelja Narodna knjižnica i čitaonica "Halubajska zora" organizirala 6. Večer od užanci - palerija.
29.03.2018.

Dan Općine Viškovo 2018. - 25. godišnjica

Brojni programi povodom Dana Općine Viškovo  počinju u ponedjeljak 09. travnja, a traju sve do 22. travnja 2018. godine.
 
Dan Općine Viškovo obilježava se 15. travnja. Toga se dana 1993. godine prvi puta sastalo Općinsko vijeće Općine Viškovo.

Ove godine slavimo 25 godina postojanja Općine Viškovo. Općina Viškovo u suradnji sa udrugama u sportu i kulturi pripremila je bogat program događanja za djecu i odrasle koji traje od 9. - 22. travnja. 2018. godine. Pozivamo Vas da posjetite događanja i tako nagradite trud vrijednih članova udruga.
 
Čitav program možete pogledati ovdje.
06.04.2018.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća povodom Dana Općine Viškovo

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća povodom Dana Općine Viškovo održat će se u petak, 13. travnja 2018. godine u 18,00 sati na groblju Viškovo.

Vijenci i svijeće polažu se na Središnji križ, Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu, spomenik u parku ispred groblja Viškovo te spomenik poginulim u 1. svjetskom ratu.
10.04.2018.

Održana godišnja skupština Dobrovoljnih darivatelja krvi

Dobrovoljni darivatelji krvi Općine Viškovo i Crveni križ Općine Viškovo održali su godišnju skupštinu 6. travnja 2018. godine u Osnovnoj školi Sveti Matej.

Tom prigodom podijeljene su zahvalnice za 1, 5, 10, 20, 25, 30, 35 i 40 darivanja krvi te plakete za 50, 75, i 100 darivanja.

Skupštini su u ime Općine Viškovo prisustvovali zamjenici Općinske načelnice Snježana Podobnik i Denis Mladenić.
10.04.2018.

Predstavnici Općine Viškovo prisustvovali obilježavanju 27. godišnjice Specijalne jedinice policije Rijeka

U petak, 6. travnja 2018. godine, u bazi Specijalne jedinice policije Rijeka na Kukuljanovu, zamjenici Općinske načelnice Snježana Podobnik i Denis Mladenić s brojnim drugim uzvanicima prisustvovali su polaganju vijenaca i paljenju svijeća povodom 27. godišnjice osnivanja postrojbe "Ajkule".

Tom prigodom odana je počast svim poginulim pripadnicima postrojbe, ali i zahvala svima na uspješnoj suradnji, a ujedno je obilježen i dan Udruge.

04.04.2018.

Konstituiran Savjet mladih Općine Viškovo

U utorak, 03. travnja 2018. godine, uz prisutstvo Općinske načelnice Sanje Udović, a na poziv predsjednice Općinskog vijeća Ksenije Žauhar održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Općine Viškovo. 
 
Jednoglasnim izborom Ivana Sušnja za predsjednika konstituiran je novi saziv Savjeta mladih Općine Viškovo.

Za zamjenicu predsjednika jednoglasno je odabrana Jasmina Mišković, a ostali članovi su Karlo Brnelić, Matea Piković, Ema Sušanj, Tea Mladenić i Luka Kovačević.
 
Savjet mladih baviti će se pitanjima od važnosti za mlade s prebivalištem na području Viškova, te unapređivanjem njihova položaja u zajednici. 
 
„Veselimo se novim idejama i uskoro očekujemo njihov Program rada, koji ćemo rado podržati.“ naglasila je načelnica Viškova Sanja Udović te izrazila  želju za novim inicijativama i aktivnostima u poboljšanju položaja mladih mještana općine Viškovo.
 
Predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar čestitala je izabranim članovima novog saziva Savjeta mladih i zaželjela im puno uspjeha u radu na realizaciji  programskih aktivnosti s ciljem promicanja prava, potreba i interesa mladih. „Pozdravljam njihovo aktivno uključivanje u društveni život, a na dobrobit svih mladih naše općine“ istaknula je predsjednica Općinskog vijeća.
 
04.04.2018.

Poziv za dostavu prijedloga za imenovanje sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Rijeci

Temeljem dopisa Primorsko-goranske županije, Odbora za izbor, imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, pozivaju se svi zainteresirani na dostavu prijedloga za imenovanje sudaca porotnika za mledež Županijskog suda u Rijeci.
 
Molimo prijedloge sa potpisanim izjavama (u privitku dopisa) i preslikama osobne iskaznice svakog predloženika dostaviti na mail adresu: pisarnica@opcina-viskovo.hr najkasnije do petka, 13. travnja 2018. godine.

Napomena: 
 - suci porotnici za mladež imenuju se iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama

- sudac porotnik ne smije biti član političke stranke niti se baviti političkom djelatnošću

- sudac porotnik ne smije obavljati odvjetničku ili javnobilježničku službu, poslove člana upravnog ili nadzornog odbora trgvačkog društva ili druge pravne osobe, niti obavljati drugu službu ili posao koji bi mogli utjecati na njegovu samostalnost, nepristranost i neovisnost ili umanjiti njegov društveni ugled ili su inače nespojivi s obnašanjem sudačke dužnosti

Dopis Primorsko-goranske županije
29.03.2018.

Odluka o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja Općine Viškovo u 2018. godini

Na temelju članka  49. Statuta Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj: 3/18.) i članka 30. stavka 1. Pravilnika o financiranju javnih potreba Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj:11/15.), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 29. ožujka 2018. godine donijela je slijedeću

Odluku o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja Općine Viškovo u 2018. godini
30.03.2018.

Čestitka povodom pravoslavnog Uskrsa

Svim pravoslavnim vjernicama i vjernicima, mještankama i mještanima Općine Viškovo i građanima Republike Hrvatske u svoje osobno ime i u ime Općine Viškovo upućujem najiskrenije čestitke povodom Uskrsa.
 
Čestitam Vam Uskrs uz želje da vam ovaj blagdan donese sreću i mir.

Općinska načelnica:
                             Sanja Udović, dipl. oec.
 
21.03.2018.

Dolazak mobilnog šaltera Policijske uprave

Najavljujemo dolazak mobilnog šalterskog ureda MUP-a  u pisarnici Općine Viškovo, Vozišće 3, Viškovo, dana 5. travnja 2018. godine u vremenu od 12,00 do 14,30 sati.

Građani će imati priliku obaviti poslove prijave i odjave prebivališta i boravišta, ishoditi uvjerenja o prebivalištu i matičnom broju građana, podnijeti zahtjeve za osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole.

Pozivamo sve mještane da u navedenom terminu iskoriste mogućnosti koje pruža prijenosni ured za upravne poslove te zahtjeve iz domene upravnih poslova podnesu u blizini svojih domova.
04.04.2018.

Natječaj za provedbu tipa operacije 1.2.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 1.2.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji „Terra liburna“ za razdoblje 2014.-2020. u ukupnom iznosu od 135.000,00 eura gdje iznos potpore po projektu iznosi 15.000,00 eura, s intenzitetom potpore 100%. 
 
Natječaj je namjenjen malim gospodastvima koja imaju sjedište/prebivalište na podučju LAG-a „Terra liburna“, što uključuje gradove Kastav i Opatiju, te općine Jelenje, Klana, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga i Viškovo.

Cilj Natječaja je razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava radi povećanja poljoprivredne proizvodnje, te podizanja njihove konkurentnosti na tržištu poljoprivrednih proizvoda i efikasniju proizvodnju.

U svrhu informiranja potencijalnih korisnika/ca u uredu LAG-a (Rukavac 61A, Matulji) održavat će se individualne konzultacije, s prethodnom najavom. Na e-mail LAG-a ured.lag.terraliburna@gmail.com potencijalni prijavitelji mogu do 16. svibnja 2018. postavljati pitanja za navedeni Natječaj, te će postavljena pitanja sa odgovorima biti objavljena na službenoj stranici LAG-a. 
 
Stručna služba LAG-a održat će tri (3) informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje, koje će se održavati sukladno sljedećem rasporedu:
05. travnja 2018. u Dražicama (Dom kulture Dražice, Dražičkih boraca 54, Jelenje) s počekom u 15 sati
06. travnja 2018. u Rukavcu (ured LAG-a „Terra liburna“, Rukavac 61A) s početkom u 15 sati
10. travnja 2018. u Lignju (Društveni dom Liganj, Liganj 42) s početkom u 18 sati

Podnošenje prijava na Natječaj za TO 1.2.1. traje od 17. travnja do 17. svibnja 2018. godine.
 
 
23.03.2018.

Održan prijem za obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata i braniteljske udruge Općine Viškovo i Primorsko-goranske županije

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine, u Domu hrvatskih branitelja, povodom bagdana Uskrsa održan je prijem za sve obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji imaju prebivalište na području općine Viškovo te predstavnike braniteljskih udruga Općine Viškovo i Primorsko-goranske županije.
 
Prijemu su nazočili Općinska načelnica Sanja Udović, zamjenica Općinske načelnice Snježana Podobnik i voditeljica Odsjeka ureda načelnika Irena Gauš.
 
Načelnica Općine Viškovo naglasila je važnost prijavljivanja udruga na natječaje za financiranje javnih potreba te spomenula mogućnost buduće suradnje s Ministarstvom branitelja vezano uz temu stambenog zbrinjavanja, nakon utvrđivanja stvarne potrebe i stanja na terenu.
 
U ime 9. Gardijske brigade Vukovi, zamjenik predsjednika Čedomir Zorić i tajnik Udruge Damir Krbavac uručili su načelnici Udović opsežnu monografiju s presjekom događanja kroz cijelo vrijeme Domovinskog rata.
 
Prigodne riječi uputile su i Marija Kovač, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ i Irena Kačić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata PGŽ te naglasile da obje udruge ove godine obilježavaju 25 godina rada.
 
 „U vrijeme tehnologije kada se ljudi vrlo lako otuđe, ovo prigodno druženje prilika je da se upoznamo  i razgovaramo o problemima s kojima se suočavate. Nastojati ćemo Vas financijski pomagati u okviru naših mogućnosti. Naša vrata uvijek su otvorena. “ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.
 
Uz čestitke za nadolazeći blagdan Uskrsa, uzvanicima su uručeni skromni pokloni uz želju da se ovakva druženja nastave i dalje.
 
21.03.2018.

Nacrt plana gospodarenja otpadom Općine Viškovo za razdoblje od 2017. do 2022. godine

Na temelju članka 22. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) te članka 49. Statuta Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ br. 3/18), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 21. ožujka 2018. godine objavljuje:
   
  Nacrt Plana gospodarenja otpadom Općine Viškovo za 2017. - 2022.
   


1. Nacrt plana gospodarenja otpadom jedinice lokalne samouprave objavljuje se radi pribavljanja mišljenja, prijedloga i primjedbi javnosti.
 
 2. Javni uvid u Nacrt plana gospodarenja otpadom Općine Viškovo za razdoblje od 2017. do 2022. godine može se obaviti u Općini Viškovo, Vozišće 3, Viškovo radnim danom u uredovno radno vrijeme za stranke Općinske uprave od 21. ožujka do 20. travnja 2018. godine.
 
3. Cjeloviti Nacrt plana gospodarenja otpadom Općine Viškovo za razdoblje od 2017. do 2022. godine objavljen je na internetskoj stranici Općine Viškovo (www.opcina-viskovo.hr).
 
4. Primjedbe, prijedlozi i mišljenja mogu se upisivati u knjigu primjedbi na mjestu uvida u uredovno radno vrijeme za stranke Općinske uprave, dostaviti elektroničkim putem na e-mail: pisarnica@opcina-viskovo.hr ili se u pisanom obliku mogu dostaviti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Viškovo, Vozišće 3, Viškovo, poštom ili osobno u pisarnici u uredovno radno vrijeme pisarnice.
Primjedbe, prijedlozi i mišljenja koji ne budu dostavljeni u roku (20. travnja 2018. godine) i nisu čitko napisani neće se uzeti u obzir.
 
5. Nositelj izrade plana je Općina Viškovo, Vozišće 3, Viškovo, a izrađivač tvrtka DLS d.o.o. iz Rijeke.
 
 
                                                                                                       Općinska načelnica:
                                                                                                     Sanja Udović, dipl. oec., v.r.

   
Više: Obavijest
   
13.03.2018.

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Obavještavaju se mještani Općine Viškovo da  Područni odsjek za poslove obrane Rijeka od 15. ožujka do 30 travnja 2018. godine provodi uvođenje u vojnu evidenciju novaka (osoba muškog spola) rođenih 2000. godine, kao i osoba starijih godišta koje do sada nisu uvedene u vojnu evidenciju.
Javni poziv možete pogledati ovdje
16.03.2018.

10. Viškovski eko kantunić

Manifestacija 10. Viškovski eko kantunić  će se održati u ponedjeljak, 19.03.2017. godine s početkom u 14,00 sati  ispred Doma hrvatskih branitelja. 

Namjera ove manifestacije je izražavanje podrške lokalnim uzgajivačima, viskokvalitetnih, ekološki certificiranih i svih onim namirnica uzgojenih na prirodan način, poštujući okolišno odgovoru poljoprivredu proizvodnju. 

Pozivamo sve zainteresirane da posjete ovu manifestaciju. Ulaz je slobodan.

Popis sudionika
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|