31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
04.11.2015.

Počinju radovi na prvom od tri rotora na području Općine Viškovo

Na području Općine Viškovo počinje sanacija raskrižja Marinići ( na križanju prema Zametu i Bezjakima)  kao prvog koje će se izvesti kao kružno ili popularnije zvano rotor. Ugovorna vrijednost radova sanacije raskrižja je 1.317.000,00 kuna sa uključenim PDV-om, a radove se planira izvesti u roku 45 radnih dana.
 
Suradnjom Županijske uprave za ceste koja  je osigurala  financiranje radova i Općine Viškovo koja je osigurala prostorne  uvjete  za izvođenje radova omogućena je  realizacija ovoga značajnog projekta za stanovnike općine ali i susjednih mjesta koji svakodnevno prolaze raskrižjem.
      
„Realizacijom navedenih projekta kao i dovršetkom gradnje Državne ceste D427  planira se bitno povećati sigurnost i protočnost prometa kroz Općinu Viškovo, ali i kvaliteta života svih mještana općine“ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.       
 
Prvi je to u nizu zahvata na postojećoj prometnoj mreži, a osobito na križanjima koje se planira izvesti u narednom periodu u cilju povećanja prometne sigurnosti i povećanja protočnosti prometa. Pored sanacije navedenog križanja u planu je i sanacija  križanja Marinići kod skretanja za radnu zonu i rekonstrukcija dijela ceste i raskrižja od Vožišća do Široli.
20.11.2015.

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Primorsko-goranske županije

Na temelju članka 13. stavka 3. -5. Odluke o javnim priznanjima Primorsko-goranske županije (Službene novine broj 36/14) Odbor za izbor, imenovanja i dodjelu povelja i priznanja objavljuje: Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Primorsko-goranske županije.

Javni poziv.pdf
19.11.2015.

" 2. Večer od užanci"

Udruga likovnih umjetnika amatera "Braća Baštijan" i Općina Viškovo pozivaju Vas na "2. Večer od užanci" koja će se održati u petak, 20. studenog 2015. godine u 19.00 sati u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu.

Plakat.pdf
18.11.2015.

Obljetnički koncert maestra Darka Čargonje

Obljetnički koncert maestra Darka Čargonje povodom 50 godina života i 30 godina umjetničkog rada održati će se u Atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog Primorja u Rijeci u četvrtak, 26. studenog 2015. godine s početkom u 20 sati.

Program.pdf
17.11.2015.

Akcija Doma zdravlja PGŽ - patronaže Viškovo

Dom zdravlja PGŽ-patronaža Viškovo tijekom studenog i prosinca provode akciju prevencije i edukacije o bolestima kardiovaskularnog sustava i dijabetesa, te će zainteresiranima mjeriti krvni tlak i glukozu u krvi u slijedećim terminima:
Srijeda, 18.11.2015. – 8.00 -9.30   Dom Marinići
Srijeda, 02.12.2015. – 8.00 -9.30   Vatrogasni dom Sroki
Srijeda, 16.12.2015. – 8.00 -9.30   Stara škola Marčelji
 
20.11.2015.

Anketa - Strateški razvojni program Općine Viškovo

Općina Viškovo započela je s procesom izrade Strateškog razvojnog programa koji je element dugoročnog planiranja u rješavanju gospodarskih i društvenih izazova. Pomoću Strategije usmjerit ćemo aktivnosti i resurse prema poboljšanju gospodarskog stanja za mještane, poduzeća, obrte i udruge. Strategija će ujedno poslužiti i kao alat za privlačenje poslovnih ulagača i korištenje EU sredstava.

Ljubazno molimo podršku u provođenju aktivnosti Strategije, ispunjavanjem ankete: https://docs.google.com/forms/d/1zupSUk0VqCvyW0IJrK6C01aq5Sbhb6Yk9m6OsMTJkPA/viewform?usp=send_form

Podaci dobiveni u anketnom upitniku će se prikupiti, obraditi te biti objavljeni anonimno samo kao zbirni podaci, bez pojedinačne pismene objave.

02.11.2015.

Prijave za poklon pakete Djeda Božićnjaka

Poštovani roditelji,
 
Općina Viškovo vrši upise djece za poklon pakete Djeda Božićnjaka od 1 godine do navršenih 6 godina starosti. Prijave se primaju od ponedjeljka, 9. studenog 2015. godine do ponedjeljka 30. studenog 2015. godine.

Prijave se ne odnose na djecu koja polaze programe vrtića na području Općine Viškovo (Viškovo, Malik, Maza, Loptica i Zvončica).

Na uvid je potrebno dostaviti potvrdu prebivališta za dijete ne stariju od 6 mjeseci. Prijave se vrše u pisarnici Općine Viškovo u uredovno radno vrijeme.
 
30.10.2015.

Općini Viškovo dodijeljeno 2.459.960,66 kuna za izgradnju LED rasvjete

Općini Viškovo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio je  2.459.960,66 kuna za izgradnju javne rasvjete.
 
Na državnoj cesti D427 potrebno je izgraditi javnu rasvjetu i to na II. etapi Marinići-Viškovo i III. etapi Viškovo-Marčelji u ukupnoj dužini od oko 7 kilometara. Predviđena je ugradnja LED svjetiljki, a sve kako bi se smanjila potrošnja električne energije. Ukupna vrijednost projekta izgradnje javne rasvjete na obje etape iznosi približno 6.500.000,00 kuna (s PDV-om).
 
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, dipl.oec.  30. listopada 2015. godine uručio je dvije Odluke o financiranju izgradnje predmetne javne rasvjete i to Odluku o financiranju u iznosu od 1.092.033,80 kn za II. etapu Viškovo-Marinići i Odluku o financiranju u iznosu od 1.367.926,86 kn za III. etapu Viškovo-Marčelji.
 
Na ovaj način Općina Viškovo dokazuje se kao općina koja razvija svijest o zaštiti okoliša, odgovorno se ponaša prema okolišu i prirodnim resursima  i time doprinosi održivom razvoju.
09.11.2015.

Održan drugi "Sajam mogućnosti"

U subotu, 7. studenog 2015. godine u Školskoj sportskoj dvorani OŠ „Sv. Matej“ i na školskom sportskom igralištu  održao se drugi „Sajam mogućnosti u Viškovu“.

Organizatori Sajma mogućnosti su Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Općina Viškovo, OŠ „Sv. Matej“, i Udruga roditelja „Pokrenimo se“.

Uz veliki broj sudionika i posjetitelja ova manifestacija ponudila je prezentaciju korisnih alternativa kojima djeca školskog, ali i mlađih uzrasta mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme.02.11.2015.

Održan "Put do zdravlja" na Viškovu

"Put do zdravlja" naziv  je događanja koje Općina Viškovo održala 2. studenog od 9.30 do 12 sati na trgu ispred crkve sv. Mateja u Viškovu, a u sklopu kojeg su se građanima pružile brojne korisne informacije o tome koliko je važno zdravo živjeti. Na manifestaciju "Put do zdravlja"  odazvala se i potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić koja je zajedno s načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović prisustvovala događanju na trgu te nakon toga posjetila Dom za starije i nemoćne osobe Vitanova.

„Ovim događanjem željeli smo potaknuti naše mještane i sve posjetitelje na promišljanje o važnosti zdravog života.“ napomenula je Općinska načenica Sanja Udović.
28.10.2015.

Započinje energetska obnova objekta BK Halubjan

Općina Viškovo započinje sa radovima na energetskoj obnovi zgrade koju koristi Boćarski klub Halubjan u centru Viškova, a u sklopu koje će se izvesti sanacija postojeće fasade.

Ukupna vrijednost energetske obnove je 120.180,00 kn (radovi i stručni nadzor), od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 40% investicije. Izvođač radova je Barić gradnja, zadruga za građevinarstvo iz Rijeke.

Realizacijom projekta, postići će se bolja energetska svojstva i razred zgrade što će u konačnici donijeti uštede u potrošnji energenata i smanjenje potrošnje CO2.
27.10.2015.

Izrada Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka

U ponedjeljak, 26. listopada 2015. godine u vijećnici Općine Viškovo održana je radionica pod nazivom Integracija ranjivih skupina u društvo, a u sklopu izrade Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za razdoblje 2015.-2020. godine. U tijeku je izrada Nacrta Strategije koja uključuje i popis projekata, a dio projekata bio je razmatran na radionici s ciljem da sa različitih stručnih stanovišta preispitamo mogućnosti njihovog razvoja. 

Urbana aglomeracija Rijeka je formirana s ciljem učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja, a ustrojena je Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova kojoj su se priključili gradovi Rijeka, Kastav, Kraljevica i Opatija te općine Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga i Viškovo.
22.10.2015.

Općina Viškovo uključila se u Akciju "Općine i Gradovi - prijatelji djece"

Na konstituirajućoj sjednici Koordinacijskog odbora akcije „Općina Viškovo – prijatelj djece“ koja je održana 20. listopada 2015. godine u prostorijama vijećnice, Općina Viškovo pokazala je inicijativu stvaranja svijeta „po mjeri djeteta“. 

Cilj Akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece, priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta koja obvezuje sve odrasle da čine što najviše mogu kako bi se svako dijete potpuno i skladno razvijalo i pripremilo za život i korisno djelovanje u zajednici.

„Općina Viškovo kao najmnogoljudnija i općina sa najvećim prirodnim prirastom u Republici Hrvatskoj već provodi brojne aktivnosti s ciljem osiguravanja što boljeg života djeci na području općine Viškovo, a uključivanjem u ovu akciju nastojati će razvijati svijest zajednice i pozitivne promjene i učinke u poboljšanju položaja djece i stvaranja poticajnog i prijateljskog okruženja za rast i razvoj djece“ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.

Na konstituirajućoj sjednici Koordinacijskog odbora „Općina Viškovo-prijatelj djece“  usvojen je Poslovnik o radu  Koordinancijskog odbora te su utvrđene aktivnosti koje bi u slijedećem periodu Koordinacijski odbor morao odraditi, a kako bi Općina Viškovo primila počasnu titulu Grad/općina-prijatelj djece. Za očekivati je da će Općina Viškovo i službeno postati „Općina Viškovo-prijatelj djece“ u narednih godinu dana.
20.10.2015.

Obavijest o pripremi Proračuna Općine Viškovo za 2016. godinu

Obavještavamo sve mještane Općine Viškovo  da je u tijeku priprema Proračuna Općine Viškovo za 2016. godinu zajedno sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu.
 
Radi sagledavanja komunalne problematike na području Općine, pozivamo sve mještane da u razdoblju do 31. listopada 2015. godine dostave Općini Viškovo zahtjeve vezane za komunalnu problematiku na temelju kojih će Općinska načelnica i predstavnici općinske uprave izaći na teren i utvrditi prioritete koji će se sagledati u pripremi Proračuna Općine Viškovo za 2016. godinu.
 
U zahtjevu je potrebno, između ostalog, što konkretnije opisati problem i lokaciju na kojoj je problem uočen te kontakt podnositelja zahtjeva (mobitel, e-mail).
 
Ostali prijedlozi za financiranje iz proračuna za naredno razdoblje, vezani uz djelokrug rada Općine Viškovo, osim financiranja udruga, također se dostavljaju zaključno s 31. listopadom 2015. godine.
 
Zahtjevi se mogu dostaviti osobno u pisarnicu Općine Viškovo u uredovno radno vrijeme, poštom na adresu Općina Viškovo, Viškovo, Vozišće 3 ili elektroničkom poštom (pisarnica@opcina-viskovo.hr).
   
Više:  Obrazac za prijavu komunalne problematike
   
 
13.10.2015.

Deset prijedloga Općine Viškovo za dodatnu zaštitu okoliša i ljudi tijekom sanacije jame Sovjak

Općina Viškovo, u sklopu javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš sanacije jame Sovjak, predložila je Primorsko-goranskoj županiji deset dodatnih mjera, koje je potrebno unijeti u Studiju, a čiji je cilj dodatna zaštita okoliša, zraka i ljudi tijekom sanacije jame. Ovim mjerama Općina Viškovo želi smanjiti utjecaj zahvata na najmanju moguću mjeru odnosno osigurati pouzdane mehanizme za zaštitu mještana i okoliša za cijelo vrijeme trajanja radova sanacije. 

"Smatramo da je ključno da stanovnici Viškova budu u svakom trenutku detaljno informirani o stupnju zaštite okoliša, sustavu praćenja emisija te aktivaciji i radu zaštitnih mehanizama kao i graničnim vrijednostima parametara koji se prate" -naglašava načelnica Općine Viškovo, Sanja Udović.

Više
 
07.10.2015.

Novi sustav prometovanja autobusne linije 17

Općina Viškovo je u suradnji sa KD Autotrolej uspostavila novi sustav prometovanja autobusne linije broj 17 radi uvođenja loklanog prijevoza putnika, odnosno djece, i iz naselja Marinići i Viškovo (Juraši). Radi produženja postojeće lokalne linije 17, došlo je do odrđene promjene u voznom redu. Radi povećanja vremena vožnje po krugu, minibus neće dolaziti dva puta u Juge i Milohne, već će učenici koji dolaze u popodnevnu smjenu koristiti polazak 20 minuta ranije nego do sada.
Početak prometovanja po novoj trasi je 12. listopada 2015. godine. U prilogu se nalazi novi vozni red, skica trase i pozicije novih stajališta u naselju Juraši.

Vozni red
Skica trase autobusne linije
Slike pozicija novih autobusnih stajališta
11.09.2015.

Obavijest - autobusna linija 17 (Bezjaki - OŠ "Sv. Matej" )

Obavještavamo roditelje sve školske djece koja koriste autobusnu liniju 17 za odlazak u osnovnu školu „Sv. Matej“ o promjenama vezanim za prometovanje iste.  Od 14. rujna 2015. godine prometovati će posebni autobus koji će voziti po važećem voznom redu te će svi polasci biti iz stanice u  Bezjakima.Također, svi povratci iz smjera Viškova u Bezjake odvijati će se prema važećem voznom redu.

U periodu do 01. listopada 2015. godine, navedena linija za školsku djecu voziti će trasom Bezjaki-Pehlin-Viškovo.

 
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|