31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
30.10.2014.

Polaganje vijenaca povodom blagdana Svih Svetih

Povodom blagdana Svih Svetih koji se obilježava 01. studenog 2014., u petak 31. listopada 2014. godine u 16.00 sati pristupiti će se polaganju vijenaca i paljenju svijeća na Središnji križ, Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu, spomenik u parku ispred groblja Viškovo i spomenik poginulim u I. svjetskom ratu.
29.10.2014.

Prijave za poklon pakete Djeda Božićnjaka

Poštovani roditelji,
 
Općina Viškovo vrši upise djece za poklon pakete Djeda Božićnjaka od 1 godine do navršenih 6 godina starosti. Prijave se primaju od ponedjeljka, 03. studenog 2014. godine do petka 28. studenog 2014. godine.

Prijave se ne odnose na djecu koja polaze programe vrtića na području Općine Viškovo (Viškovo, Malik, Maza, Loptica i Zvončica).

Na uvid je potrebno dostaviti potvrdu prebivališta za dijete ne stariju od 6 mjeseci. Prijave se vrše u pisarnici Općine Viškovo u uredovno radno vrijeme.


27.10.2014.

Puštena u promet cesta Brnasi - Dovičići

U ponedjeljak, 27. listopada 2014. godine u promet je puštena spojna cesta Brnasi - Dovičići. Cesta je projektirana i izgrađena kao priključna cesta za naselja Dovičići, Ferenci, Pešćićići, Kosi i Sroki sa županijskom cestom oznake Ž5021 Viškovo-Kastav i dalje s Dravnom cestom D4207 koja je u izgradnji.

Radovi na izgradnji ceste su započeli 03.02.2014. godine, a okončani su u ugovorenom roku, nakon čega su za cestu i vodovod izvršeni tehnički pregledi i ishodovane uporabne dozvole. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 3.495.693,52 kune (bez PDV-a), a iste je financirala Općina Viškovo, dok su elektromontažni radovi na postavljanju javne rasvjete sufinancirani od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
22.10.2014.

Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo

Na temelju članka 35. Statuta Općine Viškovo („Službene novine Primorsko – goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 14/14.) i  članka 8. stavka 2 Odluke o osnivanju Savjeta mladih Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj: 1/14.), Općinsko vijeće Općine Viškovo objavljuje:


 
Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo

Prijavnica za ist
icanje kandidature

Popis članova neformalne skupine mladih koja podržava kandidaturu za člana Savjeta mladih Općine Viškovo
23.10.2014.

Besplatne edukacije: "Programi Europske unije" i "Javna nabava u kontekstu korištenja EU fondova"

U okviru Potprograma „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“, Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima u svojstvu regionalnog koordinatora organizira sljedeće besplatne edukacije:

 
 „Programi Europske unije“ -     u utorak 28. listopada 2014. godine s početkom u 9.00 sati, u Vijećnici Općine Viškovo („STARA ŠKOLA“), Saršoni 19/1. kat, Viškovo

„Javna nabava u kontekstu korištenja EU fondova“  - u srijedu 05. studenoga 2014. godine s početkom u 9.00 sati, u Vijećnici Općine Viškovo („STARA ŠKOLA“), Saršoni 19/1. kat, Viškovo

Poziv-Programi Europske unije
Poziv- Javna nabava u kontekstu korištenja EU fondova23.10.2014.

Održan prijem kod Općinske načelnice za sportaše koji su postigli značajne sportske uspjehe

U utorak, 21. listopada 2014. godine u 17.00 sati u vijećnici Općine Viškovo u Saršonima, kod Općinske načelnice održan je prijem sportaša koji su postigli značajne sportske uspjehe.

Pojedinci i klubovi s područja općine Viškovo primili su priznanja i nagrade Općine Viškovo za  izniman uspjeh u području amaterskog sporta.

23.10.2014.

Obavijest agencije za poljoprivredno zemljište

Agencija za poljoprivredno zemljište tiskala je letak o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta. 

Letak.pdf
09.10.2014.

In memoriam Vladimir Jugo 1940.-2014.

Dobitnik nagrade Općine Viškovo za životno djelo u 2011. godini za cjelokupno postignuće koje predstavlja izuzetan doprinos razvitku i ugledu Općine Viškovo.

Vladimir Jugo rođen je 07. veljače 1940. godine, u Gornjim Jugima. Osnovnu školu pohađao je u Viškovu, i u Kastvu. Nakon završetka Prve riječke hrvatske gimnazije, na kojoj je bio oslobođen mature kao odličan učenik, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu i sa 23 godine stječe diplomu i zvanje profesora njemačkog jezika i filozofije. Radio je kao profesor u kastavskoj školi za odgajatelje, u bakarskoj Nautici, a tri godine i u osnovnoj školi u Viškovu.

Kao lektor i novinar, a kasnije i urednik radio je u Novom listu, a 1974. godine prelazi u Radio Rijeku i 10 godina uređuje vrlo popularnu emisiju „S primorske poneštrice“.
U Novi list se vraća 1977. godine gdje kao novinar ostaje sve do umirovljenja 2005. godine. U stotinama napisa i priloga popularizirao je svoj zavičaj.

Jedan od glavnih osnivača omladinskog kluba „Halubjan“ te je svojim velikim zanosom i entuzijazmom sa mnogim istomišljenicima organizirao i plesove u Domu Viškovo. Organizirao je mnogobrojne turnire na Baštijanovu. Krajem 1969. godine bio je i inicijator osnivanja NK „Halubjan“, za kojeg je dugo godina i igrao. 

Sudjelovao je u izdavanju knjige u čast srebrnog jubileja NK „Halubjan“, 1996. godine. Matica hrvatska, Ogranak Viškovo, izdaje mu 2003. godine čakavsku knjigu „Hodi vreme, nosi breme“, a 2005. godine i drugu pod nazivom „Veli i mići pod zvezdami“. Bio je suradnik na foto-monografiji „Halubajski zvončari“, a također i u knjizi „Mlekarice“. Surađivao je na mnogim knjigama koje je izdavala škola, boćarski klub „Marčelji“ i NK „Halubjan“, a šira javnost ga dobro poznaje po čakavskim kolumnama „Neverin“ u Novom listu.

Svojim zapisima i popularizacijom običaja i navada Halubajštine, ostavio je trajan trag za mnoge buduće generacije koje će u njegovim razmišljanjima znati prepoznati i upoznati Halubje i Kastavštinu i njihovu tradiciju i užance. U kolumnama, zbirkama, esejima i knjigama koje ostaju iza Vladimra Juga, zvanog Veli, čitaoci će uvidjeti toplinu čakavskog izričaja, simpatiju prema domaćem običnom čovjeku i ljepoti jednostavnog života protkanog trpnim radom na halubajskoj zemlji.
Možemo slobodno reći, da je Vladimir Jugo godinama bio sinonim, pratitelj i kritičar događanja i življenja u svom Halubju. 

Veli, hvala Ti za se ča si storil za vojeni zavičaj pisanun besedun, ali i djelima! Boh!
 
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|