31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
22.10.2014.

Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo

Na temelju članka 35. Statuta Općine Viškovo („Službene novine Primorsko – goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 14/14.) i  članka 8. stavka 2 Odluke o osnivanju Savjeta mladih Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj: 1/14.), Općinsko vijeće Općine Viškovo objavljuje:


 
Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo

Prijavnica za ist
icanje kandidature

Popis članova neformalne skupine mladih koja podržava kandidaturu za člana Savjeta mladih Općine Viškovo
14.10.2014.

Prošeći se z manun...

Povodom Dana pješačenja (koji se obilježava 15. listopada) i Dana starijih osoba (koji se obilježava 01.listopada) u subotu 18. listopada  2014. godine Turistička zajednica Općine Viškovo organizira manifestaciju „Prošeći se z manun…“ koja obuhvaća šetnju po šetnici Plešivac i šetnju po pješačkoj stazi Lončeva griža.
 
U 10 sati iza zgrade općine Viškovo organiziran je odlazak u šetnju po pješačkoj stazi Lončeva griža u pratnji vodiča Planinarskog društva Viškovo.
 
Na križanju putova šetnice Plešivac i pješačke staze Lončeva griža (ulaz u Biškupima) posjetiteljima će se dijelili promidžbeni materijali o šetnici kao i fritule, krafne i osvježavajući napitci u vremenu od 10-14 sati.

Plakat.pdf
14.10.2014.

Edukativna radionica „Informiranje i komunikacija s javnosti u kontekstu korištenja EU fondova“

U okviru Potprograma „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“, Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ u svojstvu regionalnog koordinatora organizira edukaciju pod nazivom  „Informiranje i komunikacija s javnosti u kontekstu korištenja EU fondova“.
 


Edukaciju će održati predstavnici regionalnog koordinatora:
             
u petak 17. listopada 2014. godine s početkom u 9.00 sati,
 
u Vijećnici Općine Viškovo, Saršoni 19/1. kat, Viškovo
15.10.2014.

Održan "Sajam mogućnosti u Viškovu"

U subotu, 11. listopada 2014. godine u Školskoj sportskoj dvorani OŠ „Sv. Matej“ u Viškovu održan je prvi „Sajam mogućnosti u Viškovu“.

Organizatori Sajma mogućnosti su Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Općina Viškovo, OŠ „Sv. Matej“, i Udruga roditelja „Pokrenimo se“.Jedan od ciljeva ove manifestacije namjenjene učenicima četvrtih razreda osnovne škole, ali i mlađim uzrastima, bio je ponuditi  korisne alternative kojima mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme.
09.10.2014.

In memoriam Vladimir Jugo 1940.-2014.

Dobitnik nagrade Općine Viškovo za životno djelo u 2011. godini za cjelokupno postignuće koje predstavlja izuzetan doprinos razvitku i ugledu Općine Viškovo.

Vladimir Jugo rođen je 07. veljače 1940. godine, u Gornjim Jugima. Osnovnu školu pohađao je u Viškovu, i u Kastvu. Nakon završetka Prve riječke hrvatske gimnazije, na kojoj je bio oslobođen mature kao odličan učenik, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu i sa 23 godine stječe diplomu i zvanje profesora njemačkog jezika i filozofije. Radio je kao profesor u kastavskoj školi za odgajatelje, u bakarskoj Nautici, a tri godine i u osnovnoj školi u Viškovu.

Kao lektor i novinar, a kasnije i urednik radio je u Novom listu, a 1974. godine prelazi u Radio Rijeku i 10 godina uređuje vrlo popularnu emisiju „S primorske poneštrice“.
U Novi list se vraća 1977. godine gdje kao novinar ostaje sve do umirovljenja 2005. godine. U stotinama napisa i priloga popularizirao je svoj zavičaj.

Jedan od glavnih osnivača omladinskog kluba „Halubjan“ te je svojim velikim zanosom i entuzijazmom sa mnogim istomišljenicima organizirao i plesove u Domu Viškovo. Organizirao je mnogobrojne turnire na Baštijanovu. Krajem 1969. godine bio je i inicijator osnivanja NK „Halubjan“, za kojeg je dugo godina i igrao. 

Sudjelovao je u izdavanju knjige u čast srebrnog jubileja NK „Halubjan“, 1996. godine. Matica hrvatska, Ogranak Viškovo, izdaje mu 2003. godine čakavsku knjigu „Hodi vreme, nosi breme“, a 2005. godine i drugu pod nazivom „Veli i mići pod zvezdami“. Bio je suradnik na foto-monografiji „Halubajski zvončari“, a također i u knjizi „Mlekarice“. Surađivao je na mnogim knjigama koje je izdavala škola, boćarski klub „Marčelji“ i NK „Halubjan“, a šira javnost ga dobro poznaje po čakavskim kolumnama „Neverin“ u Novom listu.

Svojim zapisima i popularizacijom običaja i navada Halubajštine, ostavio je trajan trag za mnoge buduće generacije koje će u njegovim razmišljanjima znati prepoznati i upoznati Halubje i Kastavštinu i njihovu tradiciju i užance. U kolumnama, zbirkama, esejima i knjigama koje ostaju iza Vladimra Juga, zvanog Veli, čitaoci će uvidjeti toplinu čakavskog izričaja, simpatiju prema domaćem običnom čovjeku i ljepoti jednostavnog života protkanog trpnim radom na halubajskoj zemlji.
Možemo slobodno reći, da je Vladimir Jugo godinama bio sinonim, pratitelj i kritičar događanja i življenja u svom Halubju. 

Veli, hvala Ti za se ča si storil za vojeni zavičaj pisanun besedun, ali i djelima! Boh!
 
03.10.2014.

Javni natječaj - "Zelena energija u mom domu" - Zaključak o utvrđivanju bodovne liste i odabiru korisnika subvencije

 Na temelju članka 51. Statuta Općine Viškovo ( “Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 33/13., 14/14.) i članka 12. Pravilnika Općine Viškovo za provedbu programa Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama „Zelena energija u mom domu“, Općinska načelnica Općine Viškovo donosi:
   
Zaključak o utvrđivanju bodovne liste i odabiru korisnika subvencije.pdf  
   

06.10.2014.

Javni poziv na natječaj za neposredno sufinanciranje ostalih mjera energetske učinkovitosti u prometu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je dana 19. rujna 2014. godine Javni poziv na natječaj za neposredno sufinanciranje ostalih mjera energetske učinkovitosti u prometu.

Natječaj.pdf
03.10.2014.

Besplatne edukacije za male i srednje poduzetnike i OPG-e

U Rijeci, dana 20.listopada 2014., u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Rijeke, održat će se BESPLATNE cjelodnevne edukacije za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-e.

Kako su seminari besplatni, mogu ih pohađati samo oni koji se pravovremeno registriraju  na poslovni.hr/rijeka-prijava jer je broj mjesta u dvoranama ograničen. Zato vas pozivamo da čim prije pregledate program na poslovni.hr/rijeka i osigurate svoje mjesto na edukacijama koje vam mogu pomoći u poslovanju.
26.09.2014.

Kreditiranje poduzetnika i poduzetnika u turizmu

Općina Viškovo potpisala je ugovor o sufinanciranju kredita poduzetnicima i poduzetnicima u turizmu sa sedam banaka: Veneto bankom, Sberbankom, Privrednom bankom Zagreb, Slatinskom bankom, Zagrebačkom bankom, OTP bankom i Splitskom bankom. 

Javni poziv na podnošenje zahtjeva za kreditiranje poduzetnika za 2014. godinu  
Javni poziv na podnošenje zahtjeva za kreditiranje poduzetnika u turizmu za 2014. godinu  
Zahtjev-kreditiranje poduzetnika u turizmu  
Zahtjev-kreditiranje poduzetnika  
Izjava 1  
Izjava 2  
Kratki opis investicije  
Popis dokumentacije  

 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|