31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
28.11.2016.

Advent u Viškovu 2016.

Općina Viškovo i Turistička zajednica pozivaju Vas na peti „Advent u Viškovu“ koji će se održati od 06. do 24. prosinca 2016. godine. 
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate u programima koje su za Vas pripremile Turistička zajednica i udruge s područja Općine Viškovo. S programom Adventa započinjemo u utorak 06. prosinca u 15.00 sati kićenjem jelke ispred crkve Sv. Matej, te paljenjem božićne rasvjete  u 16.00 sati uz prigodan program – glazbeni nastup dječjih vrtića.
06.12.2016.

Podjela poklon paketa Djeda Božićnjaka

Općina Viškovo i ove je godine mislila na svoje najmlađe mještane te je osigurala oko 1000 poklon paketa za djecu od navršene jedne godine do polaska u školu.  
 
Podjela poklon paketa Djeda Božićnjaka održati će se u utorak, 13. prosinca 2016. godine u Sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Matej na Viškovu od 16.00 do 18.00 sati.
 
Dječji vrtići s područja Općine Viškovo, Malik, Maza, Loptica, Viškovo i Zvončica sudjelovati će sa raznovrsnim radionicama i drugim zabavnim sadržajima, a dječje igraonice Fun Fun i Tigrić posjetiteljima će predstaviti svoje usluge.

Podsjećamo roditelje da je na podjelu pokon paketa potrebno ponijeti POZIVNICU.
02.12.2016.

Stipendije učenicima i studentima za 2016/2017. godinu

Odlukom br. 529/16. o raspisivanju Javnog natječaja i imenovanju povjerenstva za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu/akademsku godinu 2016./2017., 21. rujna 2016. godine raspisan je Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu/akademsku godinu 2016./2017. koji je objavljen u „Novom listu“, oglasnoj ploči Općine Viškovo i web stranici Općine Viškovo.  Rok  za predaju natječajne dokumentacije  bio je 31. listopad 2016. godine. 
 
Uvjete za dodjelu stipendije ostvarila su 74 učenika srednjih škola i 33 studenta, od toga 24 studenta na sveučilištu u Rijeci i 9 studenta izvan sveučilišta Rijeka.

Svečano potpisivanje ugovora održati će se u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine u 12.00 sati u Domu hrvatskih branitelja, Vozišće 3, Viškovo.
28.09.2016.

Tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju

Zaštita zdravlja žena jedan je od prioritenih zadataka zdravstvene zaštite, a mjere za unaprijeđenje i očuvanje njihovog zdravlja, osobito u fertilno doba, spada u preventivu visokog ranga.
U organizaciji Općine Viškovo, u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo, provoditi će se tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju.

Glavni ciljevi tečaja su smanjiti tjeskobu i strahove trudnica te podučiti ih motoričkim i respiratornim vještinama kako bi se olakšao porod.

Termin održavanja tečaja  je od 07. do 21. prosinca s početkom u 17.00 sati prema rasporedu.

Kontakt osoba za prijave i dodatne informacije je gđa. Alenka Lučić : 0917657049
26.09.2016.

Mobilni šalter ureda Policijske uprave

Najavljujemo dolazak mobilnog šalterskog ureda MUP-a  u Domu hrvatskih branitelja, Vozišće 3, Viškovo u slijedećim terminima:

Srijeda, 5.10.2016. 12.00 -14.30 
Srijeda, 2.11.2016. 12.00 -14.30
Srijeda, 9.11.2016.  8.30 - 14.30
Srijeda, 7.12.2016. 12.00 -14.30
   
 
Građani će imati priliku obaviti poslove prijave i odjave prebivališta i boravišta, ishoditi uvjerenja o prebivalištu i matičnom broju građana, podnijeti zahtjeve za osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, kao i za registraciju vozila.
 
Pozivamo sve mještane da u navedenom terminu iskoriste mogućnosti koje pruža prijenosni ured za upravne poslove te zahtjeve iz domene upravnih poslova podnesu u blizini svojih domova.
28.11.2016.

Javni poziv za zakup javnih površina za prigodnu božićnu prodaju

Na temelju članka 51. Statuta Općine Viškovo („Službene novine PGŽ br.: 25/09.,6/13.,15/13.,14/14.) i Službenih novina Općine Viškovo broj 3/14., a u svezi Odluke o davanju u zakup javnih površina i drugih nekretnina na području Općine Viškovo za postavljanje privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta („Službene novine Primorsko-goranske županije“, broj 18/08.), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 28. studenog 2016. godine raspisuje

Javni poziv za zakup javnih površina za prigodnu božićnu prodaju.
28.11.2016.

Javni poziv za prodaju rabljenih mobitela

Na temelju članka 51. Statuta Općine Viškovo (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 14/14. i „Službene novine Općine Viškovo“ broj: 3/14.), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 28. studenog 2016. godine raspisuje:

Javni poziv za prodaju rabljenih mobitela
18.11.2016.

Javni poziv poljoprivrednim proizvođačima za iskaz interesa za opskrbu Dječjeg vrtića Višovo poljoprivrednim proizvodima odnosno prehrambenim proizvodima vlastite proizvodnje

Ovim javnim pozivom LAG "Terra liburna" sa sjedištem u Matuljima, u suradnji s udrugom Agro Opatije iz Opatije poziva sve registrirane poljoprivrednike i OPG-ove na području LAG-a (Mošćenička Draga, LOvran, Opatija, Kastav, Matulji, Klana, Viškovo i Jelenje) da iskažu interes za proizvodnju i opskrbu Dječjeg vrtića "Viškovo" u Viškovu sa vlastitim lokalnim poljoprivrednim proizvodima.

Temeljem upita Dječjeg vrtića “Viškovo” o mogućnosti ostvarivanju suradnje po pitanju osiguravanja kvalitetnih (sezonskih) lokalnih proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, te autohtonih prerađevina, LAG „Terra liburna“ zadužen je za ispitivanje interesa među poljoprivrednim proizvođačima, a sve u nastojanjima da se lokalne predškolske odgojno-obrazovne institucije opskrbljuju lokalnim proizvodima, te da se potaknu poljoprivredne aktivnosti na području LAG-a,stvaranja novih nasada i jačanje lokalne ekonomije.

Stoga molimo proizvođače sa područja LAG „Terra liburna” da se jave, te da pošalju obrazac u prilogu na:
- stručna suradnica LAG-a Anamarija Tomičić ured.lag.terraliburna@gmail.com
- predsjednica Udruge Agro Opatija Milica Sekulić agro.opatija@gmail.com

Javni poziv
Obrazac za iskazivanje interesa
06.12.2016.

Lokalni obrok- kvaliteta je blizu

Razdoblje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja temelj je za razvijanje svijesti o važnosti zdravog načina života kroz usvajanje zdravih prehrambenih navika. 
 
Vođeni idejom da je djecu važno upoznati s lokalnim namirnicama kao i načinom njihovog uzgoja, DV Viškovo je uz pomoć Općine Viškovo i Lokalne akcijske grupe „Terra liburna“ krenuo u ostvarenje suradnje s lokalnim proizvođačima prehrambenih proizvoda. Uključivanjem lokalnih proizvođača u proces proizvodnje i opskrbe dječjeg vrtića namjera nam je upoznati djecu s karakterističnim lokalno uzgojenim namirnicama regije i područja na kojem žive.
 
Na taj način djeca postaju pravi „mali ambasadori“ zdrave prehrane jer zdrave navike i nove informacije prenose u obiteljski dom, ali i šire okruženje. 
 
Hrana s našeg područja zasigurno je ukusnija i hranjivija od hrane koja se transportira iz udaljenijih krajeva, jer lokalnost omogućava da se namirnice, kojima poznajemo porijeklo, konzumiraju u trenutku zrelosti bez tretiranja s namjerom očuvanja svježine. Novi čimbenik i važan kriterij za kvalitetu i sigurnost hrane je zasigurno i sljedivost kao alat koji pomaže identificirati proizvod u svakom stupnju lanca opskrbe, a sljedivost je najbolja kad se hrana uzima kod lokalnih proizvođača. 
 
Osim navedenih dobrobiti, suradnja DV Viškovo i lokalnih proizvođača, osnažiti će njihovu proizvodnju i potpomoći njihov razvoj. Na taj način, bit će u mogućnosti svoje proizvode ponuditi i drugim predškolskim ustanovama i školama što bi u korelaciji sa regionalnim i održivim razvojem značilo višestruku društvenu korist.
 
U kontekstu aktualne problematike ispravnosti hrane i rizicima koji se pojavljuju zbog upitnosti porijekla, pravilnog odnosa prema namirnici i kontrole njezine kvalitete, konzumacijom lokalno uzgojene hrane skraćuje se transportni lanac i manipulacija što osigurava veću sigurnost i kvalitetu namirnica. 
 
Ovim programom nastojat ćemo osigurati da minimalno jedan dnevni obrok sadrži lokalno proizvedene namirnice, a s vremenom, namjera nam je veća zastupljenost lokalne hrane na jelovnicima naših namlađih. 
 
Odgojem i obrazovanjem te pravilnom i raznolikom prehranom potiče se briga o održivom razvoju u širem smislu, te usvajanje navika zdravog načina života, obilježavanje ekoloških datuma i njegovanje tradicije kraja.
 
15.11.2016.

Javni natječaj za financiranje javnih potreba Općine Viškovo za 2017 godinu

Jedinstveni upravni odjel Općine Viškovo raspisao je natječaje za financiranje javnih potreba Općine Viškovo za 2017. godinu. 
Prijave na natječaj zaprimaju se u pisarnici Općine Viškovo zaključno do 15. prosinca 2016. godine u uredovno radno vrijeme pisarnice Općine Viškovo.
 
 
 
 
1. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u sportu područja Općine Viškovo za 2017. godinu
 
2. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u kulturi i religiji Općine Viškovo za 2017. godinu
 
3. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba iz ostalih društvenih područja Općine Viškovo za 2017. godinu
 
Dodatna dokumentacija vezana za raspisane natječaje:
 
30.09.2016.

JAVNI POZIV NA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA KREDITIRANJE PODUZETNIKA ZA 2016. GODINU

Općina Viškovo potpisala je ugovor o poslovnoj suradnji za kreditiranje poduzetnika i poduzetnika u turizmu s 4 banke: Privredna banka Zagreb, Slatinska banka, Zagrebačka banka i Kentbank d.d.

Ovim putem objavljujemo Javni poziv na podnošenje zahtjeva za kreditiranje poduzetnika za 2016. godinu s prilozima. Rok za podnošenje zahtjeva je do iskorištenja kreditnog potencijala, odnosno do 30. studenog 2016. godine.

Više: Javni poziv
  Prilog 1- popis dokumentacije
  Prilog 2- zahtjev
  Prilog 3 - kratki opis investicije
  Prilog 4 -izjava o povezanim subjektima
  Prilog 5 - izjava o korištenim državnim potporama male vrijednosti

28.10.2016.

Sufinanciranje dnevnog smještaja u dnevnom boravku doma za starije i nemoćne osobe

Osobama treće životne dobi s područja Viškova, Općina Viškovo pripremila je program dnevnog boravka za starije osobe.

Cilj dnevnog boravka je omogućiti starijim osobama privremeni boravak na sigurnom mjestu, u razdoblju dok su njihove obitelji na poslu ili imaju neodgodive obveze, a trebaju nečiju pomoć kod njege i skrbi.

Prema Odluci o 1. izmjeni i dopuni Odluke o poslebnim oblicima pomoći, Općina će sufinancirati dnevni smještaj u dnevnom boravku Doma koji pruža usluge organiziranog dnevnog smještaja, registriranog sukladno Zakonu o ustanovama, Zakonu o socijalnoj skrbi  i Pravilniku o mjerilima za razvrstavanje domova za starije i nemoćne osobe.

Pravo na sufinanciranje dnevnog smještaja u Domu koji djeluje na  području Primorsko – goranske županije, ostvaruje osoba koja je navršila 65 godina života. Navedeno pravo Općina sufinancira do 5 dana u tjednu u visini 30% cijene smještaja prema važećem cjeniku Doma, a najviše do 40 kuna dnevno.

Usluga dnevnog smještaja u Domu obuhvaća tri obroka dnevno (doručak, ručak i užina),  osnovnu medicinsku skrb, ležaj za dnevni odmor i  organizaciju slobodnog vremena.

 
19.10.2016.

Od ove jeseni novi autobusni polasci na linijama u Općini Viškovo

Od ove jesni uvedeni su novi autobusni polasci na linijama  u Općini Viškovo čime je i ove godine nastavljena praksa sa povećanjem standarda javnog prijevoza putnika na području općine Viškovo. Analizirana je, i ovim izmjenama ostvarena bolja povezanost između pojedinih naselja i centra Viškova tako da mještani mogu svoje svakodnevne potrebe ostvariti na kvalitetniji način.  Također, posebno je analizirana pokrivenost linijama koje su vezane za korištenje javnog prijevoza školske djece.   
 

02.12.2016.

Predavanje Olega Mandića

U petak, 2. prosinca u 13.30 sati u Domu hrvatskih branitelja, održati će se predavanje o Holokaustu. Predavač Oleg Mandić posljednji je preživjeli logoraš koji je izašao živ iz Auschwitza.
04.11.2016.

Obavijest o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Dana 27. listopada 2016. godine, na 28. sjednici Općinskog vijeća Općine Viškovo, donesena je Odluka o raspisivanju izbora za ćlanove Vijeća mjesnog odbora Marčelji.
Izbori će se održati 27. studenog 2016. godine.

OBJAVA REZULTATA O IZBORU ČLANOVA VIJEĆA MJESNOG ODBORA MARČELJI 

Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Odluka o izboru članova vijeća mjesnog odbora

O
dluka o imenovanju Općinskog izbornog povjerenstva za izbor članova Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Odluka o privremenom korištenju javnih površina, zemljišta, uređaja, objekata i prostora u vlasništvu i na upravljanju Općine Viškovo radi političkog djelovanja i izborne promidžbe.

Obvezatne upute o redosljedu izbornih radnji i tijeku rokova po Odluci o izboru članova vijeća mjesnih odbora

Obvezatne upute o obrascima za provođenje izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Obavijest o dežurstvu

MO-1 - Prijedlog liste kandidata za članove Vijeća mjesnog odbora Marčelji
MO-2 i MO-3 - Prijedlog kandidacijske liste grupebirača za članove Vijeća mjesnog odbora Marčelji i Popis birača koji podržavaju kandidacijsku listu grupe birača
MO-4 - Izjava kandidata o prihavaćnju kandidature za člana Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Zbirna lista kandidacijskih lista za izbor članova Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Kandidacijske liste za izbor članova Vijeća mjesnog odbora Marčelji

Objava biračima MO Marčelji

Rješenje o određivanju biračkog mjesta

Prava i dužnosti promatrača i način provođenja izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Marčelji
 
17.11.2016.

Održana Kolona sjećanja "Viškovo za Vukovar"

U srijedu, 16. studenog 2016. godine, Općina Viškovo, Savjet mladih Općine Viškovo i Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te brojni učenici OŠ Sveti Matej i mještani Viškova obilježili su 25. obljetnicu okupacije grada Vukovara, mimohodom i kolonom sjećanja "Viškovo za Vukovar".
 
"Iskazali smo pijetet svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju hrvatske države te je na dostojanstven način obilježena uspomena na žrtvu Vukovara" naglasio je zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić.

Mimohod je završem formiranjem slova "V" sa značenjem Viškovo-pobjeda-Vukovar i Svetom misom koja je održana u crkvi Svetoga Mateja.
10.11.2016.

Kolona sjećanja "Viškovo za Vukovar"

Povodom obilježavanja 25. obljetnice od okupacije grada Vukovara, odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u srijedu, 16. studenog 2016. godine Općina Viškovo, Savjet mladih Općine Viškovo i Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji organiziraju mimohod i  kolonu sjećanja „Viškovo za Vukovar“ čime će se iskazati pijetet svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju hrvatske države.
 
Obilježavanje započinje u 17.30 sati okupljanjem na parkiralištu Milihovo. U 17.45 sati kolona kreće sa upaljenim svijećama nogostupom prema trgu ispred crkve svetoga Mateja, gdje će se u 18.00 sati služiti Sveta misa.

„Pozivamo sve mještane i prijatelje općine Viškovo da zajedno na dostojanstven način obilježimo uspomenu žrtvu Vukovara“ naglašavaju organizatori kolone sjećanja u Viškovu.
 
19.10.2016.

Prijave za poklon pakete Djeda Božićnjaka

Poštovani roditelji,
 
Općina Viškovo vrši upise djece za poklon pakete Djeda Božićnjaka od 1 godine do navršenih 6 godina starosti. Prijave se primaju od ponedjeljka, 24. listopada 2016. godine do petka 25. studenog 2016. godine isključivo u uredovno vrijeme pisarnice Općine Viškovo.

Prijave se ne odnose na djecu koja polaze programe vrtića na području Općine Viškovo (Viškovo, Malik, Maza, Loptica i Zvončica).

Na uvid je potrebno dostaviti potvrdu prebivališta ne stariju od 6 mjeseci ili presliku važeće osobne iskaznice za dijete. Prijave se vrše isključivo osobno u pisarnici Općine Viškovo u uredovno radno vrijeme, obzirom da je potrebno OSOBNO preuzeti pozivnicu za podjelu paketa.
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|