31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
24.03.2015.

Edukacija za poduzetnike i potencijalne poduzetnike za turizam ruralnih područja

Pozivamo sve potencijalne poduzetnike, postojeće poduzetnike, obiteljske tvrtke i ostale zainteresirane subjekte da posjete radionice pod nazivom „Edukacija za poduzetnike i potencijalne poduzetnike za turizam ruralnih područja“ koje se održavaju tijekom ožujka i travnja 2015. godine u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., Milutina Barača 19 /II. kat u Rijeci.
 
Više: Raspored radionica
19.03.2015.

Tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju

Zaštita zdravlja žena jedan je od prioritetnih zadataka zdravstvene zaštite, a mjere za unapređenje i očuvanje njihovog zdravlja, osobito u fertilno doba, spada u preventivu visokog ranga.

U organizaciji Općine Viškovo, u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo, provoditi će se tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju.
Glavni ciljevi tečaja su smanjiti tjeskobu i strahove trudnica te podučiti ih motoričkim i respiratornim vještinama kak bi se olakšao porod.

Termin održavanja tečaja je od 23. ožujka do 03. travnja 2015. godine, svakim radnim danom osim srijede od 17.30 do 19.30 sati.

Kontakt osoba za prijave i dodatne informacije je gđa. Alenka Lučić, mob. 091/765-7049.
16.03.2015.

Edukacija za poduzetnike i potencijalne poduzetnike za turizam ruralnih područja

Pozivamo Vas na sudjelovanje na niz radionica u sklopu projekta HINT LAB koje su namijenjene za poduzetnike, potencijalne poduzetnike te lokalne uprave i institucije.

Više: Prilog
05.03.2015.

BUM U VIŠKOVU - U Hrvatskoj je lani rođeno do sada najmanje djece, 39.596, a trend je u Viškovu – obrnut

Viškovo se u posljednjih 20-ak godina udvostručilo. U njemu je 1991. živjelo 6918 stanovnika, a sada broji 14.445 ljudi. Mnogo je ljudi iz BiH kupilo zemlju u Viškovu, izgradilo kuće i život. Sagrađeno je i mnogo novih stanova pa su se i mladi iz Rijeke, jer su cijene kvadrata bile povoljnije, odlučili u njemu skrasiti. Viškovo slovi kao općina s najviše obrtnika i poduzeća na riječkom području.

Cijeli članak možete pročitati ovdje:

05.03.2015.

POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA OTKUP KATASTARSKIH ČESTICA ILI DIJELOVA KATASTARSKIH ČESTICA U SVRHU FORMIRANJA OKUĆNICA ILI GRAĐEVINSKIH ČESTICA

Općina Viškovo poziva sve zainteresirane mještane koji u svrhu rješavanja imovinsko- pravnih odnosa na svojim nekretninama, postupcima legalizacija nezakonito izgrađenih nekretnina  i drugim postupcima koje se vode pred nadležnim tijelima u svrhu formiranja građevinskih čestica, imaju potrebu za otkupom katastarskih čestica ili dijelova katastarskih čestica u vlasništvu Općine Viškovo  podnesu pisane zahtjeve u pisarnici Općine Viškovo u uredovno radno vrijeme sa naznakom „Iskaz interesa za otkup katastarske čestice ili dijelova katastarskih čestica u svrhu formiranja okućnica ili građevinskih čestica“.


Pisani zahtjev mora sadržavati podatke o podnositelju, naznaku katastarske čestice ili dijela katastarske čestice za koju se zahtjev podnosi, detaljno obrazloženje u koju svrhu se otkup traži i vlastoručni potpis podnositelja.
04.03.2015.

Mobilni šalterski ured Policijske uprave PGŽ u Viškovu

Dana 10. ožujka 2015. godine u vremenu od 09 do 14 sati, u Domu hrvatskih branitelja građani mogu podnijeti zahtjev za:
- osobnu iskaznicu
- putnu ispravu
- promjenu prebivališta
- vozačku dozvolu
- registraciju motornog vozila
27.02.2015.

Obavijest o novoj prometnoj regulaciji - radovi na državnoj cesti D427

U tijeku su radovi na izgradnji državne ceste D427 kroz Općinu Viškovo. Trenutno se izvode pripreme za izvođenje cestovnih građevina i to nadvožnjak “Garići” i pothodnik “Široli”.

Radovi na pothodniku “Široli” započinju 02.03.2015. godine i predviđeni rok izgradnje je 45 kalendarskih dana. Postojeća dionica nerazvrstane ceste koja povezuje mjesta Široli i Dovičići 02.03. 2015. se trajno zatvara i postaje slijepa ulica te će se sav promet preusmjeriti na novoizgrađenu spojnu cestu Brnasi-Dovičići, koja je i izgrađena za tu namjenu.

Radovi na nadvožnjaku “Garići” započinju 02.03.2015. godine i predviđeni rok izvođenja je 70 kalendarskih dana. Za vrijeme izvođenja predmetnih radova, za promet će biti zatvorena nerazvrstana prometnica u ulici Melišća, a promet će se preusmjeriti na okolne nerazvrstane prometnice.
   
Više:  Situacija - pothodnik "Široli"
   
  Situacija - nadvožnjak "Garići"
 
26.02.2015.

OBAVIJEST mještanima Općine Viškovo o početku akcije nabave voćnih sadnica i loznih cijepova

Akcija počinje 2. ožujka 2015. godine.
Sadnice se mogu kupiti u trgovini NS Agrotrade d.o.o. Viškovo (VRTNI CENTAR).
Na maloprodanu cijenu sadnica NS Agrotrade d.o.o. daje Općini Viškovo rabat 10 %, a Općina Viškovo tu cijenu subvencionira s 30 %. Kupac plaća 63 % od cijene sadnice  u maloprodaji. Cjenik je objavljen na WEB stranici Općine Viškovo, oglasnoj ploči i u trgovini NS Agrotrade d.o.o. (VRTNI CENTAR).

Pravo kupnje ima svaki mještanin Općine Viškovo, što dokazuje osobnom iskaznicom do najviše 10 voćnih sadnica, 25 loznih cijepova.

Akcija traje do iskorištenja osiguranih sredstava za subvenciju Općine Viškovo.
 
Cjenik za voćne sadnice
 
26.02.2015.

Obavijest - Eko-energetski kutak

Obavještavamo sve zainteresirane mještane da se Eko-energetski kutak Općine Viškovo više ne nalazi u sklopu Male špajze Vrtnog centra Viškovo. O ponovnom početku rada kao i o novoj lokaciji obavijestiti ćemo naknadno putem web stranice Općine.
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|