31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
30.04.2016.

Sretan Uskrs

Svim mještankama i mještanima Općine Viškovo te građanima Republike Hrvatske pravoslavne vjeroispovijesti čestit i blagoslovljen Uskrs, uz želje da ovaj blagdan provedete uz svoje najmilije i obilje mira i radosti.
 
Općinska načelnica:
Sanja Udović, diol.oec.
27.04.2016.

II. Javni natječaj za financiranje javnih potreba Općine Viškovo za 2016. godinu

Jedinstveni upravni odjel Općine Viškovo raspisao je II. Javni natječaj za financiranje javnih potreba Općine Viškovo za 2016. godinu. 
Prijave na natječaj zaprimaju se u pisarnici Općine Viškovo zaključno do 27. svibnja 2016. godine u uredovno radno vrijeme pisarnice Općine Viškovo.

1. II. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u sportu područja Općine Viškovo za 2016. godinu
 
2. II. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u kulturi i religiji Općine Viškovo za 2016. godinu
 
3. II. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba iz ostalih društvenih područja Općine Viškovo za 2016. godinu

Dodatna dokumentacija vezana za raspisane natječaje:
- Pravilnik o financiranju Javnih potreba Općine Viškovo
- Obrazac za ocjenu kvalitete prijave
- Obrazac ugovora
- Odluka o obliku i sadržaju te rokovima podnošenja izvještaja ostalih korisnika proračunskih sredstava
- Prilozi A i B
27.04.2016.

Općina Viškovo dotirala sredstva Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Halubjan za nabavku opreme za prvu pomoć

U utorak, 26. travnja 2016. godine, u Vatrogasnom domu u Srokima Općinska načelnica Sanja Udović uručila je medicinsku opremu za prvu pomoć Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Halubjan. Opremu je u ime društva, uz zahvale, preuzeo zapovjednik Sanjin Blažević.
 
Obzirom da DVD Halubjan sudjeluje u svim aktivnostima Općine Viškovo kao potpora u osiguranju manifestacija, a imajući u vidu povećani rizik od ozljeđivanja ili drugog neželjenog događaja, Općina Viškovo osigurala je sredstva za nabavku defibrilatora, boca za kisik, nosila i duge opreme za pružanje prve pomoći u ukupnom iznosu od 30.579,95 kuna.
 
Osim toga, krajem 2015. godine članovi DVD-a Halubjan, podjelom kalendara skupljali su donacije za vatrogasno društvo. Tom prigodom prikupili su 5.040,00 kuna koje su utrošene za nabavu prijenosnog agregata za struju koji će biti na korist svim mještanima Općine Viškovo.
 
„Sigurna sam da će sva spomenta oprema imati utjecaja na učinkovitost rada vatrogasnog društva, no moja je želja da se što manje koristi na intervencijama, a što više na vježbama“ napomenula je Općinska načelnica Sanja Udović.
 
29.04.2016.

Dječji vrtić Malik proslavio 25 godina rada

Dječji vrtić Malik proslavio je ovaj tjedan 25 godina rada. Kao prvi privatni vrtić na području Općine Viškovo započeo je s radom 1991. godine, a od 2005. djeluje u novom namjenski građenom objektu sa dvije odgojne skupine.

Program obilježavanja ove značajne obljetnice započeo je sa Danima otvorenih vrata vrtića, te su roditelji i djeca uživali u sportskom, kreativnom i eko danu. Sportski dan obilježen je oglednim satom atletike Atletskog kluba Kvarner, održanom na školskom igralištu. Kreativni dan bio je rezerviran za keramičku radionicu, a Eko dan obilježen je sa ekološkim radionicama, sadnjom cvijeća, eko kvizom.
 
Završnoj proslavi prisustvovao je zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić, ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić, zaposlenici i roditelji vrtića.
 
22.04.2016.

Eko akcija Zelena čistka

Međunarodni „World Cleanup“ dan je jedna od najvećih svjetskih ekoloških aktivnosti u kojima sudjeluju zajednice diljem svijeta.  U Hrvatskoj se kao dio svjetske akcije „World Celanup 2016“ odnosno globalnog pokreta „Let's do it!“ održava Zelena čistka, jedan dan za čisti okoliš,  po petu godinu za redom kampanji će se pridružiti  Općina Viškovo i Turistička zajednica općine Viškovo.

Zajedničkim snagama učinimo da naša općina u ovim lijepim proljetnim danima i sama procvjeta, svi zajedno učinimo ju ljepšom! Eko akcija će se održati 07. svibnja s početkom u 8 sati.
28.04.2016.

Program kreditiranja "PODUZETNIK U PGŽ U 2016."

Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije provodi program kreditiranja "PODUZETNIK U PGŽ U 2016." 

Cilj programa je  povoljnije financiranje sektora malog gospodarstva kroz suvenciju kamata na poduzetničke kredite čime se omogućuje  lakši  pristup izvorima financiranja radi unapređenja poslovnih aktivnosti, poticanja konkurentnosti, zadržavanja ili povećanja zaposlenosti  i ukupnog  razvoja malog gospodarstva. 

Rok za podnošenje prijava je do iskorištenja kreditnog potencijala.

Javni poziv, obrazac zahtjeva za poduzetnički kredit, popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu i popis prihvatljivih djelatnosti za kreditiranje prema izvatku iz Nacionalne klasifikacije djelatnosti mogu se preuzeti sa službene internet stranice Primorsko-goranske županije: http://www.pgz.hr/natjecaji

01.04.2016.

Mobilni šalterski ured Policijske uprave PGŽ u Viškovu

20. svibnja 2016. godine u vremenu od 08.30 do 11.30 sati, u Domu hrvatskih branitelja građani mogu podnijeti zahtjev za:
- osobnu iskaznicu
- putnu ispravu
- promjenu prebivališta
- vozačku dozvolu
- registraciju motornog vozila
20.04.2016.

Odluka o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture i religije, sorta i ostalih društvenih područja u 2016. godini

Na temelju članka  51. Statuta Općine Viškovo ( “Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 33/13., 14/14. i „Službene novine Općine Viškovo“ broj: 3/14.) i članka 30. stavka 1. Pravilnika o financiranju javnih potreba Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj:11/15.), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 13. travnja 2016. godine donijela je:
 
 
 
19.04.2016.

Općinska načelnica održala sastanak sa saborskim zastupnicima s područja Viškova

U utorak, 19. travnja 2016. godine, u vijećnici Općine Viškovo u Saršonima Općinska načelnica Sanja Udović sa suradnicima, održala je sastanak sa saborskim zastupnicima s područja Viškova, Ines Strenja-Linić i Josipom Katalinićem.
 
U uvodnom dijelu sastanka Općinska načelnica uputila je čestitke zastupnicima na saborskim mandatima, istaknuvši želju za dobrom međusobnom suradnjom i komunikacijom.
 
Na sastanku se raspravljalo o važnim pitanjima za općinu Viškovo i njene mještane, a to je problematika Centra za gospodarenje otpadom Marišćina, odlagalište otpada Sovjak te izgradnja državne ceste D 427. Sudionici sastanka dotakli su se i tema prijavljivanja projekata za financiranje iz EU fondova te povlačenja sredstava iz istih. Također, razgovaralo se o mogućnosti pojednostavljenja postupaka i zakonodavog okvira u raznim područjima kako za jedinice lokalne samouprave tako i za poduzetnike i mještane.
 
U zaključnom dijelu obje strane iskazale su spremnost na suradnju u rješavanju pitanja i problema koji se tiču tema od važnosti za sve mještane Općine Viškovo.
 
26.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, petak,22. travnja 2016. godine

U petak, 22. travnja 2016. godine, u punom Domu hrvatskih branitelja održano je obilježavanje 25. obljetnice osnutka Matice hrvatske ogranka Viškovo, čakavska večer u spomen na Berta Lučića te koncert mješovitog pjevačkog zbora KUD-a "Halubjan"
19.04.2016.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo

Povodom Dana Općine Viškovo, u petak, 15. travnja 2016. godine u restaurantu Ronjgi održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja Općine Viškovo.

Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Borisu Radoviću - Belom, dok je dobitnik godišnje nagrade župnik župe Sv. Matej mons. Ivan Nikolić. Također, dodjeljene su i nagrade najuspješnijim sportašima i sportskim ekipama, a uspjeh su slavili dobitnici Lorena Jurišić, Marin Jotanović, Rukometni klub Viškovo i Twirling klub Viškovo.

U svom obraćanju prisutnima, Općinska načelnica Sanja Udović osvrnula se na sve ono što je do sada učinjeno za razvoj općine te naglasila važnost ostvarenja vizije Viškova kao mjesta za  sretan, kvalitetan i zadovoljan život mještana.
 
Tom prilikom na sjednici je premijerno prikazan film o ostvarenjima i planovima Općine Viškovo, sa do sada neviđenim fascinantnim prizorima Viškova iz zraka.

Link na videoprilog: https://youtu.be/4fG8DLdY_uI
 
19.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, nedjelja 17. travnja 2016. godine

8,00  u prostorijama BK "Halubjan" i BK "Marčelji" održan je 23. međunarodni boćarski turnir.

11,00 3. parićevanje drv po starinski pul Marčeji; Udruga Marčeji; prostor ispred Stare škole Marčelji

14,00 Sportsko-zabavni program "Nemotarije na joge"; Udruga halubajke Viškovo; Boćalište Marinići

18,00 Svečana manifestacija; SKD Prosvjeta pododbor Viškovo; prostor Doma hrvatskih branitelja
19.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, subota 16. travnja 2016. godine

Najbogatiji dan programa proslave Dana Općine, uslijedio je u subotu, 16. travnja:

8,00  Natjecanje u kopanju za muškarce i sadnji za žene; Delavska katedra Ustanove "Ivan Matetić Ronjgov", na prostoru iza OŠ "Sveti Matej"

9,00 Akcija prikupljanja otpada "Ne dvoji - odvoji"; Krizni Eko Stožer Mrišćina, prostor parkirališta ispred stare škole Marčelji

9,30 Nogometne utakmice: NK "Halubjan" VIškovo - NK "Krk" (mlađi morčići)

10,30 NK "Halubjan" Viškovo - NK "Krk (stariji morčići); Igralište Brnasi

14,30 Biranje naj nekadajne zimske hrani Halubja Delavska katedra Ustanove "Ivan Matetić   Ronjgov"; prostor ispred Općine Viškovo

16,00   10. sportske igre Dječji vrtić "Zvončica", Sportska dvorana OŠ "Sveti Matej"

17,00   Pikado turnir, Pikado klub "Nevera", prostor PK "Nevera"

18,00   Judo prezentacija; Judo klub Kvarner; Sportska dvorana OŠ "Sveti Matej"

19,00   Folklorna baština Lijepe naše; KUD Izvor; u prostoru Doma hrvatskih branitelja
19.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, petak 15. travnja 2016. godine

9,30 otvoreni dan Likovne igraonice; Dječji vrtić Viškovo

18,00 Šahovski turnir "Open Viškovo 2016."; Osnovna škola "Sveti Matej"
15.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, četvrtak 14. travnja 2016.

Ustanova "Ivan Matetić Ronjgov" održala je stručno predavanje povodom Dana glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, u sklopu manifestacije 19. Matetićevi dani.

U 17,00 sati na Groblju Viškovo predstavnici općine položili su vijence i zapalili svijeće.

Dramska skupina odgajatelja odigrala je predstavu pod imenom "Kapetan Nina", u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo.
15.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, srijeda 13. travnja 2016.

U srijedu, 13. travnja 2016. godine, u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo, s početkom u 18,00 sati započeo je svečani program povodom 20. rođendana vrtića, dok se u prostorijama Doma Marinići, pod redateljskom palicom Dječjeg vrtića Loptica održala radionica "Roditelji i dječja igra". 
15.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, utorak 12. travnja 2016.

Početak drugog dana programa povodom obilježavanja Dana Općine Viškovo obilježio je otvoreni dan Eko vrtića u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo.

U 17,00 sati održan je kartaški turnir u briškuli i trešeti, u prostorijama Boćarskog kluba Halubjan.

Na prvom katu VTC-a Viškovo, otvorena je izložba "Ekspresija", uz prigodni program Klape Mistrage.

Program drugog dana završio je u Domu hrvatskih branitelja, gdje su gosti iz kazališta "Lectirum", iz Zagreba, odigrali komediju pod nazivom "Ljubav na prvi pogled".
15.04.2016.

Programi povodom Dana Općine Viškovo, ponedjeljak 11. travnja 2016.

Dana 11. travnja 2016. godine započeo je bogati program Dana Općine Viškovo s otvorenjem izložbe u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo, pod nazivom "Vremenska crta", s početkom u 11 sati.

Istog dana u prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo u poslijepodnevnim satima, s početkom u 17,00, započelo je predavanje za roditelje i stručnjake pod nazivom "Od ljubavi dijete raste, od batina se smanjuje".

Zatim je uslijedilo otvorenje izložbe Dječjeg vrtića "Bušić suncu" - proslava 20 godina rada, u prostorijama Središnje knjižnice Marinići. 


19.04.2016.

Dodijeljene plakete dobrovoljnim darivateljima krvi

U petak, 25. ožujka 2016. godine u Domu hrvatskih branitelja, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Općine Viškovo održali su redovitu godišnju skupštinu na kojoj su dodijelili plakete i zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi.

Na skupštini kojoj  je prisustvovao i zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić, uručene su plakete dobrovoljnim darivateljima krvi za 125, 100, 75 i 50 darivanja, što je ukupno 15 osoba koje su ovim putem bile nagrađene za ovaj hvalevriijedan i humani čin. 

Glavni razlog, a ujedno i važnost dobrovoljnog darivanja krvi je taj što krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor krvi kao lijeka je čovjek. Stoga svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi.
 
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|