31.08.2011.

Poštovani posjetitelji portala Općine Viškovo!

Zadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na novom internet portalu Općine Viškovo.

Općina Viškovo je među prvim općinama započela koristiti mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području... 
22.10.2014.

Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo

Na temelju članka 35. Statuta Općine Viškovo („Službene novine Primorsko – goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 14/14.) i  članka 8. stavka 2 Odluke o osnivanju Savjeta mladih Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj: 1/14.), Općinsko vijeće Općine Viškovo objavljuje:


 
Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo

Prijavnica za ist
icanje kandidature

Popis članova neformalne skupine mladih koja podržava kandidaturu za člana Savjeta mladih Općine Viškovo
23.10.2014.

Besplatne edukacije: "Programi Europske unije" i "Javna nabava u kontekstu korištenja EU fondova"

U okviru Potprograma „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“, Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima u svojstvu regionalnog koordinatora organizira sljedeće besplatne edukacije:

 
 „Programi Europske unije“ -     u utorak 28. listopada 2014. godine s početkom u 9.00 sati, u Vijećnici Općine Viškovo („STARA ŠKOLA“), Saršoni 19/1. kat, Viškovo

„Javna nabava u kontekstu korištenja EU fondova“  - u srijedu 05. studenoga 2014. godine s početkom u 9.00 sati, u Vijećnici Općine Viškovo („STARA ŠKOLA“), Saršoni 19/1. kat, Viškovo

Poziv-Programi Europske unije
Poziv- Javna nabava u kontekstu korištenja EU fondova23.10.2014.

Održan prijem kod Općinske načelnice za sportaše koji su postigli značajne sportske uspjehe

U utorak, 21. listopada 2014. godine u 17.00 sati u vijećnici Općine Viškovo u Saršonima, kod Općinske načelnice održan je prijem sportaša koji su postigli značajne sportske uspjehe.

Pojedinci i klubovi s područja općine Viškovo primili su priznanja i nagrade Općine Viškovo za  izniman uspjeh u području amaterskog sporta.

23.10.2014.

Obavijest agencije za poljoprivredno zemljište

Agencija za poljoprivredno zemljište tiskala je letak o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta. 

Letak.pdf
09.10.2014.

In memoriam Vladimir Jugo 1940.-2014.

Dobitnik nagrade Općine Viškovo za životno djelo u 2011. godini za cjelokupno postignuće koje predstavlja izuzetan doprinos razvitku i ugledu Općine Viškovo.

Vladimir Jugo rođen je 07. veljače 1940. godine, u Gornjim Jugima. Osnovnu školu pohađao je u Viškovu, i u Kastvu. Nakon završetka Prve riječke hrvatske gimnazije, na kojoj je bio oslobođen mature kao odličan učenik, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu i sa 23 godine stječe diplomu i zvanje profesora njemačkog jezika i filozofije. Radio je kao profesor u kastavskoj školi za odgajatelje, u bakarskoj Nautici, a tri godine i u osnovnoj školi u Viškovu.

Kao lektor i novinar, a kasnije i urednik radio je u Novom listu, a 1974. godine prelazi u Radio Rijeku i 10 godina uređuje vrlo popularnu emisiju „S primorske poneštrice“.
U Novi list se vraća 1977. godine gdje kao novinar ostaje sve do umirovljenja 2005. godine. U stotinama napisa i priloga popularizirao je svoj zavičaj.

Jedan od glavnih osnivača omladinskog kluba „Halubjan“ te je svojim velikim zanosom i entuzijazmom sa mnogim istomišljenicima organizirao i plesove u Domu Viškovo. Organizirao je mnogobrojne turnire na Baštijanovu. Krajem 1969. godine bio je i inicijator osnivanja NK „Halubjan“, za kojeg je dugo godina i igrao. 

Sudjelovao je u izdavanju knjige u čast srebrnog jubileja NK „Halubjan“, 1996. godine. Matica hrvatska, Ogranak Viškovo, izdaje mu 2003. godine čakavsku knjigu „Hodi vreme, nosi breme“, a 2005. godine i drugu pod nazivom „Veli i mići pod zvezdami“. Bio je suradnik na foto-monografiji „Halubajski zvončari“, a također i u knjizi „Mlekarice“. Surađivao je na mnogim knjigama koje je izdavala škola, boćarski klub „Marčelji“ i NK „Halubjan“, a šira javnost ga dobro poznaje po čakavskim kolumnama „Neverin“ u Novom listu.

Svojim zapisima i popularizacijom običaja i navada Halubajštine, ostavio je trajan trag za mnoge buduće generacije koje će u njegovim razmišljanjima znati prepoznati i upoznati Halubje i Kastavštinu i njihovu tradiciju i užance. U kolumnama, zbirkama, esejima i knjigama koje ostaju iza Vladimra Juga, zvanog Veli, čitaoci će uvidjeti toplinu čakavskog izričaja, simpatiju prema domaćem običnom čovjeku i ljepoti jednostavnog života protkanog trpnim radom na halubajskoj zemlji.
Možemo slobodno reći, da je Vladimir Jugo godinama bio sinonim, pratitelj i kritičar događanja i življenja u svom Halubju. 

Veli, hvala Ti za se ča si storil za vojeni zavičaj pisanun besedun, ali i djelima! Boh!
 
03.10.2014.

Javni natječaj - "Zelena energija u mom domu" - Zaključak o utvrđivanju bodovne liste i odabiru korisnika subvencije

 Na temelju članka 51. Statuta Općine Viškovo ( “Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj: 25/09., 6/13., 15/13., 33/13., 14/14.) i članka 12. Pravilnika Općine Viškovo za provedbu programa Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama „Zelena energija u mom domu“, Općinska načelnica Općine Viškovo donosi:
   
Zaključak o utvrđivanju bodovne liste i odabiru korisnika subvencije.pdf  
   

06.10.2014.

Javni poziv na natječaj za neposredno sufinanciranje ostalih mjera energetske učinkovitosti u prometu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je dana 19. rujna 2014. godine Javni poziv na natječaj za neposredno sufinanciranje ostalih mjera energetske učinkovitosti u prometu.

Natječaj.pdf
23.09.2014.

Natječaj za prodaju poljoprivredne mehanizacije Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu

Upravno vijeće Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu na sjednici održanoj 11. rujna 2014. godine, usvojilo je Odluku o provedbi natječaja za prodaju poljoprivredne mehanizacije Centra prikupljanjem pisanih ponuda.

Natječaj.pdf.
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|